Ei, ei en nog eens ei. Als je een koolhydraatarm dieet volgt is de kans groot dat je een behoorlijke voorraad eieren in huis hebt! Wij halen die van ons altijd bij de boerderijwinkel om de hoek. Heerlijke biologische eitjes voor een fijn prijsje. Misschien zit er ook wel eentje bij jou in de buurt! Anyway, vandaag maak ik een frittata met geitenkaas en groenten. Gelukkig zijn eitjes zo veelzijdig dat je er bijna dagelijks een ander gerechtje mee kan maken 🙂
In Italiaanse sferen
De oorsprong van de frittata ligt in Italië. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt gemaakt van de restjes van de vorige dag. Helemaal duurzaam dus! In een frittata kun je van alles kwijt: uien, courgette, paprika, aardappel (al is dit niet geschikt voor een keto dieet), kaas en kruiden. Je bakt de frittata relatief kort in de oven. Zo smelt de kaas maar blijft de binnenkant nog een beetje smeuïg. Verse kruiden zijn natuurlijk het lekkerst maar je kunt ook prima je favoriete kruidenpotje erbij pakken. Doe zoals de Italianen en kook vooral op gevoel! Met een frittata kan er weinig mis gaan.
Informatie recept
Wanneer
ontbijt of lunch
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
6
Aantal gram koolhydraten
4
Ingrediënten – Hoeveelheid
16 eieren
3 broccoliroosjes (klein gesneden)
150g doperwtjes
1 kleine courgette (in dunne reepjes)
handje verse kruiden (fijngesneden)
300g verse zachte geitenkaas (verkruimeld)
2el olijfolie
Frittata met geitenkaas
1- Verwarm de oven voor op 200 graden.
2- Klop de eieren los en voeg de in stukjes gesneden groente en kruiden toe. Roer als laatste de geitenkaas door het eimengsel.
3- Verwarm de olijfolie in een vuurvaste pan. Giet het eimengsel in de pan en bak ongeveer 2 tot 3 minuten totdat de randen een beetje hard beginnen te worden. Haal de pan van het vuur en bak de frittata verder af in de oven voor zo’n 30 tot 35 minuten.
4- serveer met een frisse Italiaanse salade!