Gerookte kipsalade

Een koolhydraatarm dieet volgen hoeft geen kopzorgen te geven over moeilijke recepten. Deze gerookte kipsalade op zijn Italiaans staan met een zucht op tafel. En dat is geen zucht van vermoeidheid na een lange dag in de keuken 🙂 Want laten we eerlijk zijn, daar hebben we toch helemaal geen tijd voor? Na een dag werken wil ik mijn maaltijd het liefste zo snel mogelijk op tafel. Dan zet ik in het weekend wel mijn koksmuts op!

Gerookte kipsalade

Gerookte kip heeft van zichzelf al heel veel smaak. Er hoeft dus niet veel te gebeuren om deze salade op smaak te brengen. Het enige dat je nodig hebt is:

  • Gerookte kip
  • Mayonaise
  • Cherrytomaatjes
  • Eitjes
  • Italiaanse kruiden
  • Pijnboompitten

Informatie recept

Wanneer
lunch of diner

Bereidingstijd
5 minuten

Porties
2

Aantal gram koolhydraten
2

Ingrediënten – Hoeveelheid

  • 300g gerookte kipfilet (in stukjes)
  • 2el mayo
  • 200g cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 4 eieren (in vieren)
  • 12el pijnboompitten
  • 1el Italiaanse kruidenmix

Gerookte kipsalade

1- Doe de kip en tomaatjes in een kom. Roer de mayo erdoorheen en bestrooi met kruiden. Zet even weg in de koelkast.

2- Kook de eitjes 6 tot 7 minuten en laat ze daarna schikken onder koude water. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.

3- Haal de kip uit de koelkast. Snij de eitjes in vieren en verdeel over de salade. Bestrooi met de pijnboompitten. Klaar!

Gerookte kip is ook heerlijk met zelfgemaakte pesto!