Vegan week: gevulde paprika’s met bloemkoolrijst

gevulde paprika's met bloemkoolrijst

Bij een koolhydraatarm dieet eet je logischerwijs geen koolhydraten. Daarom is het aandeel eiwitten en vetten vaak hoger. Omdat dierlijke producten rijk zij aan beiden, vind je op dit blog veel recepten met ingrediënten van dierlijke komaf. Ik heb mijzelf tot doel gesteld wat minder dierlijke producten te gaan eten. Dat dit ook tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet prima kan, bewijs ik met onderstaand verrukkelijk recept! Deze hele weeK volgen er meer vegetarische of vegan recepten. Vandaag trap ik af met dit recept voor gevulde paprika’s met bloemkoolrijst!

Oldschool in een nieuw jasje

Gevulde paprika’s waren reuze populair in de jaren 90. In ieder geval bij mij thuis 😉 Regelmatig stonden ze op tafel, vaak gevuld met een mix van rijst en gehakt. Voor dit recept heb ik er een eigentijdse draai aan gegeven. Het gehakt heb ik weggelaten en de rijst is vervangen voor een koolhydraatarme variant: bloemkoolrijst. De benodigde eiwitten vind je in de zwarte bonen. Ook heb ik wat kaas toegevoegd aan het gerecht. Ben je vegan? Sla deze stap dan gerust over of vervang de kaas voor je favoriete vegan kaasvervanger.

Informatie recept

Wanneer
diner

Bereidingstijd
45 minuten

Porties
6

Aantal gram koolhydraten
7

Ingrediënten – Hoeveelheid

  • 300g bloemkoolrijst (fijngemalen bloemkool)
  • 1tl olijfolie
  • 6 paprika’s (rood, groen of geel)
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik tomatenstukjes
  • flinke hand geraspte (geiten)kaas
  • 1 grote ui (in stukjes)
  • handje verse koriander (fijngesneden)
  • 2tl komijn
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 verse teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1/2 tl uipoeder
  • peper naar smaak

Gevulde paprika’s met bloemkoolrijst

1- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het kapje van de paprika’s en de zaadlijsten.

2- Verwarm een el olijfolie en bak de bloemkoolrijst zo’n 5 tot 7 minuten.

3- Meng in een grote kom alle overige ingrediënten behalve de kaas. Schep de afgekoelde bloemkoolrijst erdoorheen.

4- Zet de paprika’s rechtop in een ruime ovenschaal. Vul met het bonenmengsel en bestrooi met kaas.

5- Giet een beetje water in de ovenschaal zodat de paprika’s goed gaar stomen. Bak ongeveer 25 minuten.

Eet smakelijk! Bloemkoolrijst over? Maak er een heerlijke zomerse salade mee!