Gevulde paprika’s op Mexicaanse wijze

gevulde paprika's

Halló jaren 90! De gevulde paprika is terug van weggeweest. Ik heb aan dit recept een Mexicaanse twist gegeven om in tropische sferen te blijven. Het is tenslotte zomer. Deze gevulde paprika’s op Mexicaanse wijze doen het prima als doordeweekse maaltijd maar stelen ook de show op een (buurt)bbq. Koolhydraatarme gevulde paprika’s kun je prima gebruiken voor een smakelijke leftover lunch. Gewoon even oppiepen in de oven!

Viva la Mexico!

Je kunt dit recept gewoon zo op zichzelf eten of met een goede kwak guac ernaast! Guacamole is zo’n beetje lekker bij alles én de avocado is enorm voedingsrijk! Guacamole komt van oorsprong uit het zuiden van Mexico. Het is heel gemakkelijk om te maken. Men neme: avocado, tomaat, ui, knoflook, sap van een limoen, jalapeñopepers en flink wat korianderblad. Snij fijn wat nodig is en prak vervolgens alles door elkaar heen. Klaar is je vullende dip!

Informatie recept

Wanneer
Lunch of diner

Bereidingstijd
45 minuten

Porties
6

Aantal gram koolhydraten
8

Ingrediënten – Hoeveelheid

3 grote paprika’s (in geel en rood)
1 grote ui in stukjes
3 knoflooktenen
1el olijfolie of roomboter
600g rundergehakt
1tl komijnpoeder
halve tl gerookt paprikapoeder
klein handje verse peterselie
1 blik tomatenstukjes
3 jalapeñopepers in ringetjes
handje zwarte olijven in stukjes
peper en zout naar smaak

Bereiding Mexicaans gevulde paprika’s

1- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

2- Vet een bakblik in met olie of boter en zet deze vervolgens eventjes apart.

3- Verwarm wat olie of boter in een grote koekenpan. Bak nu de ui, knoflook, komijn- en paprikapoeder gaar.

4- Voeg nu het gehakt en de peterselie toe. Bak totdat het vlees gaar is.

5- Giet het blik tomatenstukjes leeg in de pan. Roer de pepers en de olijven door het gerecht en kook de saus een beetje in op middelhoog vuur.

6- Snij ondertussen de paprika’s doormidden en verwijder de zaden. Leg ze in de ovenschaal en vulde holtes met het vlees. Duit gaat het gemakkelijkst met een kleine soeplepel.

7- Bak de paprika’s ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de guacamole. eet smakelijk!

Dol op Mexicaanse gerechten? Probeer dan ook eens onze Mexicaanse taco’s!