Gezonde ijsjes maken doe je omdat je op je gewicht wilt letten of een teveel aan suiker wilt vermijden. Hoe maak je gezonde ijsjes zonder toegevoegde suiker? En hoe krijg je ze lekker zoet?

Gezonde ijsjes maken is niet zo moeilijk. Er zijn talloze manieren om ijs te maken dat zowel lekker als gezond is. En als je eenmaal een paar ideeën hebt, kom je vanzelf op nog meer ideeën. Want werkelijk van alles kun je gezonde ijsjes maken.

Gezonde ijsjes maken van natuurlijke vruchtensiroop

Een simpele en gemakkelijke manier om gezonde ijsjes te maken is natuurlijke vruchtensiroop met zoetstof uit stevia. De enige suikers in deze siroop zijn vruchtensuikers. Je hoeft deze siroop slechts aan te lengen met water en in ijsvormpjes te gieten. Een paar uur in de koelkast en klaar zijn je gezonde ijsjes!

Gezonde ijsjes maken van fruit

Een andere gemakkelijke manier om gezonde ijsjes te maken is ijsjes van fruit met natuurlijke vruchtensiroop of vers fruitsap. Snijd hiervoor verschillende soorten fruit in stukjes, doe er fruitsap of verdunde vruchtensiroop bij en vries in. De natuurlijke suikers in rijp fruit maakt de ijsjes lekker zoet. Voor vrolijk gekleurde ijsjes kies je fruit met verschillende heldere kleuren, zoals aardbeien, kiwi, perzik en mango.

Gezonde ijsjes maken van fruit

Heel lekker en gezond zijn ijsjes van gepureerd fruit. Je kunt hier verschillende soorten zacht fruit voor gebruiken. Aardbei, kiwi en peer zijn bijvoorbeeld heel geschikt. Doe deze vruchten in een blender en giet de puree in ijsvormpjes. Lekker! Voor een frisse smaak voeg je limoensap toe en voor wat extra zoet kun je honing of een andere natuurlijke suiker gebruiken. Wil je een extra slank maar toch zoet ijsje, kies dan voor stevia. Deze natuurlijke zoetstof levert geen calorieën.

Fruit-yoghurt ijsjes

Mmm… van yoghurt en fruit maak je de lekkerste gezonde ijsjes. Je kunt gepureerd fruit gebruiken of simpelweg stukjes fruit aan yoghurt toevoegen dat invriezen. Geniet ervan! Heb je geen yoghurt in huis, dan kun je ook melk, kwark of biogarde gebruiken. En neem je liever geen zuivel, kies dan voor sojamelk, rijstmelk of amandelmelk.

IJsjes van kokoswater

Wist je dat je van kokoswater de lekkerste gezonde ijsjes kunt maken? Voeg stukjes fruit toe aan kokoswater en vries dat in. Je ijsje zit boordevol gezonde antioxidanten, vezels en voedingsstoffen!

Bananenijs

Van bananen maak je een heerlijk romig en gezond ijs. Snijd bananen in plakjes en vries in. Ze moeten tenminste zes uur in de vriezer. Handig dus om altijd een paar bananen in de vriezer te hebben liggen. Je kunt ze zo uit de vriezer eten of nog even mixen samen met een beetje honing en yoghurt. Voeg je in plaats daarvan een beetje cacao, melk en honing toe, dan heb je gezond bananen-chocolade ijs. Mix net zolang in de blender of staafmixer tot je een smeuïg ijs hebt. Doe het ijs in ijsbakjes en garneer met kokos, stukjes fruit of honing. Dat is pas gezond genieten!