5 gezonde soorten kruidenthee

gezonde soorten thee

Na een lange dag werken kom ik graag bij met een lekkere kop thee. Ik kruip op de bank met een dekentje, ik zet mijn favoriete serie aan en slurp gerust een halve liter kruidenthee weg. Sinds ik koolhydraatarm eet heb ik alle suikerrijke drankjes in de ban gedaan. Gelukkig zijn er heel veel gezonde soorten kruidenthee. Dit zijn mijn favorieten!

5 gezonde soorten kruidenthee

Thee kan altijd. Er zijn tegenwoordig zelfs heuse theesommeliers! Het drinken van kruidenthee kan verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. In tegenstelling tot échte thee zoals de groene, zwarte en witte variant bevat kruidenthee geen cafeïne. Dat maakt de meeste kruidentheeën heel geschikt om ’s avonds te nuttigen.

Kruidenthee is een aftreksel van planten, bloemen, kruiden en vruchten. je kunt een enkelvoudige thee drinken zoals kamillethee. Maar er zijn ook theeën met een uitgebalanceerde mix van verschillende soorten kruiden. Die laatste zijn vaak samengesteld voor een bepaalde klacht. Zo is er kruidenthee voor een goede nachtrust, voor een gezonde spijsvertering of een speciale mix bij verkoudheid.

Ik ga hieronder in op 5 van mijn favoriete enkelvoudige kruidentheeën.

1- Kamillethee: mijn all time favoriet! Kamille werkt rustgevend na een drukke dag. Bovendien helpt deze thee mij met in slaap vallen. Ik gebruik deze thee trouwens ook als ik last heb van mijn spijsvertering. Kramp verdwijnt als sneeuw voor de zon.

2- Saliethee: de Grieken en Romeinen gebruikten salie al voor allerlei kwalen. Ik drink saliethee vooral als ik last heb van mijn luchtwegen. Saliethee kun je ook gebruiken om te spoelen bij een ontsteking in je mond. Het werkt namelijk ontstekingswerend.

3- Brandnetelthee: Je zult het misschien niet denken maar de brandnetel is een erg nuttige plant. Thee van brandneteltoppen schijnt te helpen bij vermoeidheid en huiduitslag.

4- Citroenmelisse: thee van deze heerlijk geurende plant werkt rustgevend en ontspannend.

5- Muntthee: de sterke muntsmaak van verse muntthee onderdrukt de eetlust. Dit maakt deze thee een perfecte drank voor tijdens een koolhydraatarm dieet!

 

 

 

 

Geef een antwoord