Groentechips

Bijna iedereen is wel dol op chips. Helaas zijn ze vaak rijk aan vet en koolhydraten. Deze variant op chips is een stuk gezonder, omdat zij van groenten worden gemaakt in plaats van aardappels. Je kunt ze bakken zonder hiervoor olie te gebruiken. Doordat je groenten met verschillende kleuren gebruikt, zien de groentechips er ook nog eens heel vrolijk uit. Groentechips zijn ook een leuk alternatief als je je kinderen een gezonde snack wilt geven. Zo krijgen ze extra groenten binnen terwijl ze toch een lekker tussendoortje kunnen eten.

Wat heb je nodig voor groentechips?

  • 1 winterpeen
  • Halve courgette
  • 1 pastinaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.Was de groenten. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd of schaaf heel dunne plakjes van de drie soorten groenten. Je kunt een handschaaf gebruiken, een mandoline of een foodprocessor. Hoe dunner de plakjes worden, hoe beter het resultaat. De courgette kun je eventueel eerst even laten drogen op keukenpapier of een theedoek, omdat deze groente vrij veel vocht bevat. Leg bakpapier op de ovenplaat en leg de plakje groente er een voor een, naast elkaar op. Je kunt er eventueel wat olijfolie en zout over sprenkelen, maar ze zijn gezonder zonder deze toevoegingen. Bak de chips in ongeveer 10 tot 15 minuten af. De bereidingstijd hangt af van hoe dun je de groenten hebt gesneden, dus controleer de oven regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden. Je kunt de groentechips warm of koud eten. Zeker voor kinderfeestjes is het leuk om de chips te serveren in puntzakjes.

Enkele variaties op groentechips

In dit recept worden winterpeen, courgette en pastinaak gebruikt, maar er zijn meer groenten die heel geschikt zijn om chips van te maken, zoals rode bietjes en zoete aardappel. Met knoflook, paprikapoeder of cayennepeper kun je de chips op een gezonde manier extra smaak gegeven.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair