HomeKoolhydraatarme receptenKoolhydraatarm ontbijtHavermout met walnoten, braambessen en banaan

Havermout met walnoten, braambessen en banaan

Maandagmorgen, wat een hel… Je hebt het zondagavond veel te laat gemaakt, ook al had je je nog zo voorgenomen om op tijd te gaan slapen en fris op je werk te verschijnen. Niets meer aan te doen helaas, maar wat je wel kunt doen is je dag beginnen met een uiterst gezonde maaltijd. Om gedurende je dag genoeg energie te hebben, is het belangrijk om je dag te starten met de juiste voeding. Wie zich bezighoudt met voeding weet dat koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten essentieel zijn om je lichaam op de been te houden. Een super alternatief voor je standaard boterham met kaas, is een kom zelfgemaakte havermout. Hieronder vind je een recept terug waarmee je gegarandeerd een super begin van de dag zult hebben.

Ingrediënten

  • 500 milliliter plantaardige melk
  • 2 handjes walnoten
  • 1 handje braambessen (het liefst vers)
  • 120 gram havermout
  • 1 banaan

Bereiding

We beginnen met het koken van de melk. Zet deze in een pannetje op middelhoog vuur, en breng deze aan de kook. Vergeet niet de melk zo nu en dan even door te roeren. Een voordeel van plantaardige melk is dat deze niet zo snel zal aankoeken of dat er vellen ontstaan bij verhitten. Wanneer de melk kookt voeg je de havermout toe. Roer het geheel goed door en laat deze zachtjes doorkoken voor 10 tot 15 minuten. Roer de pap regelmatig door, tot deze de juiste dikte heeft. Wanneer deze naar jouw smaak de juiste dikte heeft, haal je de pan van het vuur en laat je de pap langzaam afkoelen. De pap zal hierdoor nog iets dikker worden.

Snij de banaan in schijfjes en voeg deze gezamenlijk met je braambessen en walnoten (heel) toe aan de pap en roer deze rustig door. Eventueel kun je hem hierna nog ietsjes verhitten om, indien je de pap graag goed warm eet. Voeg aan de pap nog wat honing toe om hem ietsjes zoeter te maken en serveer deze in een kom. Je kan nu goed gemutst en vol energie richting je werk!

Tip: noten zijn een natuurlijke bron bomvol eiwitten en gezonde vetten. In plaats van enkel walnoten toe te voegen, kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld cashewnoten en/of amandelen toe te voegen. Meer informatie over een gezond ontbijt.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair