Spaanse gazpacho

Wat een warmte! Terwijl de één zich terugtrekt in het koelste kamertje van het huis ligt de ander heerlijk te zonnen op het strand. Hoe het ook zij, met dit recept voor heerlijk verfrissende Spaanse Gazpacho laat je een frisse wind door de keuken waaien! Tomaten zijn de ster van dit recept. In de zomer zijn tomaten op hun lekkerst. Kies de lekkerste en sappigste tomaten uit. Ruik ook eens aan de tomaten die je van plan bent te kopen. Goede tomaten ruiken heerlijk kruidig!

Spaanse Gazpacho

In het klassieke recept voor Gazpacho wordt brood gebruikt om de soep te binden. Je kunt er voor dit recept voor kiezen om koolhydraatarm brood te gebruiken. Het is ook mogelijk om één aardappel door de soep te pureren, zou houd je het aantal koolhydraten flink beperkt. Tot slot kun je het brood of de aardappel ook helemaal weglaten. De soep is er echt niet minder lekker door!

Informatie recept

Wanneer
Diner of lunch

Bereidingstijd
15 minuten

Porties
4

Aantal gram koolhydraten
9

Ingrediënten – Hoeveelheid

4 sneetjes koolhydraatarm brood of één aardappel (optioneel)
1kg trostomaten
3 teentjes knoflook
1 puntpaprika
1 witte ui
2 blikjes tomatenpuree
1el citroensap
1tl zout
4el extra virgin olijfolie
flinke hand verse peterselie

Bereiding verfrissende Spaanse Gazpacho

1- Hak de tomaten in grove stukken. Maal ze fijn in de blender of gebruik een staafmixer.

2- Pel de knoflook, snij de puntpaprika in stukjes en hak de ui grof. Voeg nu alle ingrediënten toe aan de tomatenmix. Blend of pureer alle groenten nu glad.

3- Breng de koude soep op smaak met verse gemalen peper. Schenk nu de koude soep in kommetjes of glaasjes. Gazpacho is heerlijk om met een verfrissende salade te serveren. Met wat vers gekookte eitjes voorzie je ook in de eiwitten!

Eet smakelijk!

Eet je liever warme soep? Maak dan deze verse brandnetelsoep eens!

VERNIEUWD!

ONS 10-WEKEN AFSLANKBOEK