HomeKoolhydraatarme receptenKoolhydraatarm dinerHeerlijke gehaktballetjes in tomatensaus

Heerlijke gehaktballetjes in tomatensaus

Mmm dit is zo’n recept dat altijd wel kan. Als simpel diner met een lekkere salade, als eiwitrijk tussendoortje of als snack tijdens het de finale van het EK voetbal! Hoe het ook zij, deze gehaktballetjes in tomatensaus zijn een regelrechte hit! Je kunt heel fancy doen en de tomatensaus helemaal vanaf scratch maken. Maar ik hou van simpel en warm gewoon een goede pot pastasaus op! Soms moet een mens gewoon makkelijk doen niet waar 🙂

Variaties op een klassieker

In plaats van tomatensaus kun je de gehaktballetjes ook serveren in een kaassaus, bechamelsaus of met een flinke dot ketchup. Ze zijn lekker met een groene salade of schuif een bakplaat met stukken groenten in de oven. Voor een vullende maaltijd kun je ook aan de slag met bloemkoolrijst. De gehaktballetjes doen het ook heel goed bij kinderen. Vooral in een groot bord spaghetti (waar jij dan vervolgens likkebaardend naar kijkt) 😀 Grapje natuurlijk, bloemkoolrijst is ook heel erg lekker en bovendien goed voor de lijn!

Informatie recept

Wanneer
diner

Bereidingstijd
20 minuten

Porties
20 balletjes

Aantal gram koolhydraten
3

Ingrediënten – Hoeveelheid

1 kleine ui
500g half om half gehakt
1 fijngesneden teentje knoflook
2 el fijngesneden koriander
2 el fijngesneden munt
3 el fijngesneden peterselie
1 lente-uitjes in hele dunne ringetjes
peper en zout naar smaak
pot van je favoriete pastasaus

Bereiding gehaktballetjes in tomatensaus

1- Mix alle ingrediënten, behalve de pastasaus in een grote kom. Kneed goed door zodat alles goed verdeeld is door het gehakt.

2- Vorm ongeveer 20 balletjes van het gehaktmengsel. Zet 10 minuten in de koelkast zodat ze wat kunnen opstijven.

3- Verwarm een klontje boter in een koekenpan. Bak de balletjes rondom bruin. Misschien dat je het in twee porties moet doen, afhankelijk van de grootte van de pan.

4- Warm in een andere pan de pastasaus op. Als de balletjes klaar zijn dan laat je ze voorzichtig in de saus glijden. Warm nog even door en klaar zijn je gehaktballetjes in tomatensaus!

Liever echt vlees op tafel? Maak dan dit recept voor grootmoeders stoofvlees eens!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair