Ja echt! Dit is het beste recept voor garnalen in romige saus. Iedereen lust dit gerecht! Mits je van garnalen houdt natuurlijk 🙂 Zo niet dan zijn ze gemakkelijk te vervangen voor stukjes kip of tofoe. Dit recept staat met zo’n 10 minuten op tafel. Daarmee is het ideaal voor die drukke doordeweekse dagen waarop je moet rennen om de kinderen op tijd van de opvang te halen. Of van die dagen waarop je blij bent dat je na de zoveelste file uitgehongerd plaats kan nemen achter een bord vol troostrijk eten.
Garnalen in romige saus
Om dit recept koolhydraatarm te houden serveer je de garnalen met bloemkoolrijst. Ben je iets minder strikt dan is een zoet aardappeltje erbij ook erg lekker. Je kunt ook een bijgerechtje maken met courgette spaghetti of er simpelweg een salade bij serveren. Kies gewoon iets wat je lekker vindt en wat snel op tafel staat 🙂
Informatie recept
Wanneer
Diner
Bereidingstijd
10 minuten
Porties
4
Aantal gram koolhydraten
4
Ingrediënten – Hoeveelheid
500g garnalen
2el roomboter
4 teentjes knoflook (fijngesneden)
125ml kippenbouillon
375ml slagroom
50g Parmezaanse kaas (geraspt)
scheutje olijfolie
klein handje verse peterselie
Bereiding garnalen in romige saus
1- Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de garnalen zo’n twee minuten. Haal uit de pan en zet even opzij.
2- Smelt de roomboter in dezelfde pan. Bak de knoflook twee minuutjes en giet daarna de bouillon erbij. Laat het vocht inkoken totdat het gehalveerd is.
3- Zet nu het vuur laag en voeg de slagroom toe. Laat zachtjes sudderen voor een paar minuutjes.
4- Roer de Parmezaanse kaas door de saus en laat het ietsje indikken door het gas een klein beetje hoger te zetten.
5- Tot slot doe je de garnalen terug in de pan. Bestrooi met peterselie en serveer direct.
Eet smakelijk!
Mmmm nog meer garnalen in dit recept met courgetti!