avocado

Ontbijtgranen brood en crackers staan hier allang niet meer dagelijks op tafel. Ik zal niet jokken, af en toe eet ik nog weleens een bammetje. Maar tachtig procent van de tijd kook ik koolhydraatarm. Dit keto avocado ontbijt met bacon en eieren is een perfecte start voor een energieke dag!

Keto avocado ontbijt met bacon en eieren

Als je nieuw bent in de wereld van keto en koolhydraatarm eten komt wat inspiratie goed van pas. Gelukkig heb je ons blog gevonden! Het is belangrijk dat je lekkere vervangers vindt voor koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Je wilt namelijk niet gewoon afvallen, maar dat wil je vooral op een lekkere en gezonde manier!

Zo heb je voor veel graanproducten een heerlijk alternatief. Om te bakken kun je bijvoorbeeld amandelmeel of kokosmeel gaan gebruiken. In plaats van pizza kun je zelf een bodem maken van bloemkool! Ook kun je in plaats van een quiche een frittata maken. En omeletten doen dienst als alternatieve pannenkoeken.

Eieren zullen sowieso een belangrijke plaats gaan innemen in je dieet. Voor dit recept combineren we eieren met bacon en avocado.

Informatie recept

Wanneer
ontbijt en lunch

Bereidingstijd
10 minuten

Porties
1

Aantal gram koolhydraten
11 per portie

Ingrediënten – Hoeveelheid

1 avocado
1tl roomboter
3 eieren (geklutst)
3 plakjes bacon / ontbijtspek (in stukjes)
peper en zout naar maak

Bereiding keto avocado ontbijt met bacon en eieren

1- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep vervolgens het vruchtvlees eruit, hak in blokjes en doe in een kommetje. Bewaar de schil van de avocado.

2- Verwarm een koekenpan en smelt de boter. Klop ondertussen de eitjes los met een beetje peper en zout.

3- Doe de bacon en eieren in de pan. Roer door elkaar tot het gaar is. Dit duurt hoogstens 5 minuutjes.

4- Schep het eiermengsel bij de avocado en roer door. Lepel het mengsel nu in de avocado schillen en klaar is je ontbijtje!

Eet smakelijk!

Geef een antwoord