Keto bloemkoolsoep met heel veel kaas

keto bloemkoolsoep

Met dit super simpele recept voor keto bloemkoolsoep met heel veel kaas, maak je iedereen blij. Van jong tot oud, iedereen zal dol zijn op dit heerlijke, romige soepje. Uiteraard koolhydraatarm en boordevol smaak zoals je van ons gewend bent! Pluspunt: voor dit recept heb je slechts 5 ingrediënten nodig!

Keto bloemkoolsoep met heel veel kaas

Dit recept is misschien wel het gemakkelijkste op de hele website. Het is geschikt voor mensen die geen gluten eten. Ook is het koolhydraatarm. Bovendien is dit recept bruikbaar voor hectische doordeweekse avonden. Kortom, er is geen reden om deze soep niet te maken!

Er zijn een paar puntjes waar je op moet letten voordat je aan de slag gaat.

  1. Zorg ervoor dat je het vuur laag draait als je de kaas toevoegt. Als het vuur te hoog staat dan kan de kaas gaan klonteren.
  2. Geraspte kaas werkt het beste. Blokjes kaas smelten een stuk minder goed.
  3. Blijf roeren totdat alle kaas is gesmolten.

Klaar voor de start? We gaan door naar het recept!

Informatie recept

Wanneer
Lunch en diner

Bereidingstijd
20minuten

Porties
6

Aantal gram koolhydraten
4 per portie

Ingrediënten – Hoeveelheid

250 gram bloemkool (in kleine roosjes)
3 teentjes knoflook (fijngesneden)
600ml verse bouillon
175ml slagroom
225g geraspte cheddarkaas

Bereiding keto bloemkoolsoep met heel veel kaas

1- Bak de knoflook een paar minuutjes in een soeppan.

2- Als de knoflook begint te geuren voeg je de bloemkool, slagroom en bouillon toe aan de pan. Kook voor ongeveer een kwartiertje.

3- Doe nu beetje bij beetje de kaas in de pan. Voeg pas een nieuw handje toe de vorige portie helemaal is gesmolten.

4- Tot slot zet je de staafmixer in de soep om hem helemaal glad te pureren. Vind je hem te dik? Voeg dan gerust een beetje kokend water toe.

Eet smakelijk!

Meer soep? Wat denk je van deze romige pompoensoep met kokosmelk?

 

 

 

 

Geef een antwoord