Keto tomatensoep met Griekse feta

Keto tomatensoep met Griekse feta

Mmm wat is er nou lekkerder dan een heerlijke vers gemaakte tomatensoep? Ik ben er dol op! Zeker als er een flinke hoeveelheid kaas aan te pas komt 🙂 Want zeg nou zelf: een maaltijd zonder kaas is net echt een maaltijd toch 😉 In deze Mediterraanse keto tomatensoep is de Griekse feta de showstopper. Haal hem alsjeblieft bij de delicatessenwinkel want daar is ie zoveel lekkerder dan de variant uit de supermarkt.

Wat serveer ik erbij?

Alleen soep kan prima als je niet al te hongerig bent. Wil je een vullende avondmaaltijd op tafel zetten, serveer de soep dan met een goedgevulde salade. Onze Italiaanse kipsalade past heel goed bij de tomatensoep! Ook fijn dat allebei de recepten zo klaar zijn! Wat wil je nog meer 🙂

Informatie recept

Wanneer
lunch en diner

Bereidingstijd
30

Porties
16

Aantal gram koolhydraten
3

Ingrediënten – Hoeveelheid

  • 2el boter of olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1tl Italiaanse kruiden
  • 1 handje verse basilicum
  • 1el tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 1L kippen- of groentebouillon
  • 75ml crème fraîche
  • 150g feta

Keto tomatensoep met Griekse feta

  1. Verhit de boter in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak zo’n 2 minuten. Voeg daarna de tomaten, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Na 20 minuten pureer e de soep glad met behulp van een staafmixer. Voeg daarna de crème fraîche toe en verwarm nog 2 minuutjes zachtjes door.
  3. Vul de soepkommen met de soep en verkruimel de feta eroverheen. Maak af met de verse basilicum en wat versgemalen peper!

Ook lekker met tomaat: Gehaktballetjes in tomatensaus!