Kikkererwten krijgen soms nog niet de waardering die ze verdienen, al wordt deze peulvrucht langzaamaan populairder in Nederland door de invloed van de Oosterse keuken. Kikkererwten zijn heel lekker en bevatten bovendien veel mineralen en vezels. Daarnaast bevatten ze ook eiwitten en ijzer. Je kunt deze peulvruchten verwerken tot falafel of humus, toevoegen aan een kruidige curry of er een salade van maken. Dit recept voor een koolhydraatarme kikkererwtensalade is heel snel en gemakkelijk te maken en smaakt bijzonder lekker. De komkommer en het citroensap geven de salade een frisse smaak, de feta zorgt voor een hartige smaak en de kikkererwten vullen goed. Zowel lekker als lunch als bij de avondmaaltijd. De salade is erg gezond, bevat veel voedingsstoffen en past in een koolhydraatarm dieet. Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten (mag uit blik)
- 2 rijpe avocado’s
- 1 komkommer
- 60 gram feta
- Sap van een halve citroen
- Handjevol dille
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
Je kunt de kikkererwten uit blik meteen gebruiken of ze eerst even afspoelen onder de kraan. Doe de kikkererwten in een kom. Snijd de avocado’s en de komkommer in blokjes en doe de blokjes bij de kikkererwten in de kom. Pers de halve citroen en hak de dille fijn. Meng de dille en het citroensap met een scheutje olijfolie om een dressing te maken. Maak het mengsel op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de kikkererwten en groenten in de kom. Verkruimel als laatste de feta over de kikkererwtensalade. Garneer eventueel met een paar takjes dille. De salade is het lekkerst als je hem meteen eet. Zo zorg je er ook voor dat de avocado niet gaat verkleuren. De salade is verrassend fris, lekker en vullend. Eet smakelijk.