kip kerrie met bloemkoolrijst

Vlees is één van de meest eiwitrijke voedingsmiddelen die je kunt eten. Bovendien bevat het alle essentiële aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Eiwitten worden ook wel proteïnes genoemd. In honderd gram kip zit zo’n 27 gram aan eiwitten. Als je een koolhydraatbeperkt dieet volgt is het belangrijk voldoende eiwitten en vetten te eten. Met dit recept voor kip kerrie met bloemkoolrijst zit dat wel snor!

Kip kerrie met bloemkoolrijst

Als ik kip eet dan kies ik altijd voor een biologisch stukje vlees. Dit is niet alleen beter voor je eigen gezondheid maar ook voor het milieu. Bovendien heeft het dier een prettig leven kunnen leiden voor het op mijn bord is beland. Dat vind ik wel zo’n prettig idee.

Bloemkoolrijst is niets anders dan vermalen bloemkool. Het heeft min of meer de structuur van rijst minus de koolhydraten. Ook neemt bloemkoolrijst gemakkelijk smaken op uit bijvoorbeeld een sausje. Omdat het zo neutraal is past het eigenlijk overal wel bij.

Informatie recept

Wanneer
Diner

Bereidingstijd
30 minuten + min 2 uur wachttijd

Porties
2

Aantal gram koolhydraten
6 per portie

Ingrediënten – Hoeveelheid

6 kippenpoten
1 el kerriepoeder
1 grote ui
verse gember (2cm)
3 teentjes knoflook
klein blikje kokosmelk
1el olijfolie
1 bloemkool
1/2 tl zout

Bereiding kip kerrie met bloemkoolrijst

1-Mix het kerriepoeder met de olijfolie en het zout. Smeer de kippenpoten in met het kruidenmengsel en laat een paar uur marineren.

2- Snij het uitje, gember en de knoflook fijn. Bak op middelhoog vuur voor een paar minuutjes.

3- Doe de kippenpoten in de pan en braad aan beide kanten aan op hoog vuur. Doe de kokosmelk erbij en draai het vuur laag. Laat zo’n 25 minuten pruttelen.

4- Snij de bloemkool in kleine roosjes en maal fijn in de keukenmachine. Doe de bloemkoolrijst vervolgens in een vergiet en giet er kokend water overheen.

5- Dien de kippenpoten op met de bloemkoolrijst en eventueel wat sperzieboontjes.

Eet smakelijk!

Meer kip? Wat denk je wat dit recept voor romige courgetti met kip en Parmezaanse kaas!

 

Geef een antwoord