HomeKoolhydraatarme receptenKoolhydraatarm dinerKlassieke biefstuk met pepersaus

Klassieke biefstuk met pepersaus

Klassieke biefstuk met pepersaus oftewel steak au poivre is een écht Frans bistrogerecht. In de Franse keuken is het gemeengoed om biefstuk van de lende of kogel te gebruiken. Een tournedos voldoet ook uitstekend. Vaak vind je op de kaart van Franse bistro’s twee varianten van dit gerecht: met en zonder room. Omdat ik dol ben op romige gerechten heb ik voor de variant mét room gekozen! Vet past ook prima in een low carb dieet dus maak je hier vooral geen zorgen om!

Mmm lekker pittig

De peper zorgt in dit recept voor een pittige tegenhanger bij de krachtige smaak van het vlees. Het room brengt het geheel mooi in balans. De peper in dit gerecht is afkomstig van de peperplant. Dit is een andere plant dan die van de pittige rode pepers. De peperplant kan wel 15 meter hoog worden! De plant is van origine afkomstig uit India al wordt hij tegenwoordig vaak gekweekt in Brazilië, Maleisië, Vietnam, Indonesië en Cambodja. Wist je dat het woord peper heel vaak in uitspraken en gezegdes voorkomt?

  • Iets kan peperduur zijn
  • Iemand kan peper in zijn reet hebben ( heel snel zijn)
  • Een gepeperde rekening krijgen (iets kost veel geld)

Informatie recept

Wanneer
Diner

Bereidingstijd
10 minuten

Porties
4

Aantal gram koolhydraten
4

Ingrediënten – Hoeveelheid

4 biefstukjes van zo’n 150g per stuk
2 flinke el (geklaarde) roomboter
2 el verse groene peperkorrels
250 ml room
30 ml rode wijn (optioneel)
zout naar smaak
aluminiumfolie

Klassieke biefstuk met pepersaus

1- Maak een koekenpan heel heet. Smelt de (geklaarde) boter en bak de biefstukjes 2 á 3 minuten per kant. Het beste meet je de kerntemperatuur van het vlees met een kernthermometer. De temperatuur moet 52 graden bedragen. Haal uit de pan en verpak met aluminiumfolie.

2- Maak nu de saus in dezelfde pan als het vlees. Giet de meeste boter af en doe de peper in de pan. Bak een minuutje en blus af met de wijn (of wat bouillon). Laat voor ongeveer een derde inkoken. Giet daarna de room erbij en roer tot er een mooie saus is ontstaan.

3- Leg de biefstukjes op een voorverwarmd bord en overgiet met de saus. Serveer met een frisse salade.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair