HomeKoolhydraatarme receptenKoolhydraatarm dinerKlassieke garnalensalade (niet alleen voor Kerstmis)

Klassieke garnalensalade (niet alleen voor Kerstmis)

Ik kan het me nog goed herinneren, elk jaar tijdens Kerstmis kwam er een garnalensalade op tafel. Toen heette het nog heel fancy een garnalencocktail. Ik noem het gewoon een salade 🙂 Zelfs als kind was ik dol op de romige en ziltige smaak van garnalen met mayonaise. Deze klassieke garnalensalade doet het ook heel goed buiten de twee kerstdagen om. Het is een heerlijk voorgerechtje maar een grotere portie is ook geschikt als lunch!

Het belang van goede garnalen

Of garnalen gezond zijn daar kunnen we kort over zijn: een volmondig ja! Het is echter wel belangrijk om te kijken waar de garnalen vandaan komen. Zo’n beetje 90 procent is namelijk gekweekt. Dit hoeft niet erg te zijn maar er zij veel misstanden in met name Aziatische garnalenkwekerijen vastgesteld. Zo kan het zijn dat jouw garnalen in mensonterende toestanden zijn gepeld. Bovendien krijgen kwekers lang niet altijd een eerlijke prijs voor hun product. Ook dat leidt weer tot andere misstanden. Zo worden sommige garnalen geïnjecteerd om ze zwaarder te maken. Grotere garnalen leveren meer winst op. Kortom het is dus belangrijk om te kijken naar waar de zeediertjes vandaan komen. Hier kun je op letten:

1: Kies voor garnalen met het MSC-keurmerk

2: Check de viswijzer-app om te kijken waar de garnalen vandaan komen.

3: Door garnalen uit de diepvries te kiezen ga je verspilling tegen

Informatie recept

Wanneer
voorgerecht of lunch

Bereidingstijd
15 minuten

Porties
6

Aantal gram koolhydraten
4

Ingrediënten – Hoeveelheid

1 kilo ongepelde garnalen
125g suikervrije mayo
1tl Old Bay Seasoning (te verkrijgen bij de Toko)
2tl witte wijn azijn
halve tl Worcestershire saus
100g heel fijngesneden bleekselderij
50g heel fijngesneden lente-uitjes
peper en zout naar smaak

Bereiding Klassieke garnalensalade

1- Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de garnalen maximaal 2 minuten. Laat uitlekken in een vergiet en pel de garnalen.

2- Klop in een grote kom alle andere ingrediënten door elkaar heen. Roer als laatste de gepelde garnalen door de saus en zet het geheel tot gebruik in de koelkast.

Als je liever reeds gepelde garnalen gebruikt dan heb je ongeveer de helft van de aangegeven hoeveelheid nodig.

Garnalen in de aanbieding? Maak dan dit recept voor garnalen in romige saus eens!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair