Het is vandaag Halloween. Een steeds populairder wordend feest in Nederland. Persoonlijk vind ik het een hartstikke leuk feest en de kinderen genieten er ook van. Maar naast al het snoep wat ze langs de deuren ophalen is het misschien ook leuk om iets gezonds op tafel te zetten. Deze koolhydraatarme Halloween paprika’s zijn hartstikke lekker, leuk om te maken én op te eten!
- Hoofdgerecht
- 4 porties
- 55 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 4 paprika’s ( kleur naar keus )
- 300 gram gehakt
- 4 eetlepels jonge 30 + kaas
- 125 gram champignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 blikje mais
- 150 gram ontbijtspek
- 1 blikje tomatenpuree
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het kapje of terwijl de bovenkant van de paprika en schraap de pitjes eruit. Snijd met een mes de ogen, neus en mond uit de paprika. Ze de paprika’s vervolgens in een ovenschaal of op de bakplaat.
Stap 2
Verwijder de vette randjes van de ontbijtspek. Snijd de ontbijtspek in kleine stukjes en bak dit in een pan. Snipper het uitje en voeg deze toe aan de spek. Voeg daarna de gehakt toe en rul dit mooi bruin. Bak de champignons kort mee en voeg als laatst de tomatenpuree en de kruiden toe. Samen met zout en peper naar smaak.
Stap 3
Voeg als laatst de mais toe en laat het een paar minuten bakken. Vul daarna de paprika’s met het mengel en strooi boven op de kaas. Bak de paprika’s ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de paprika’s op een bord met de deksels ernaast. En klaar zijn jou koolhydraatarme Halloween paprika’s.
Meer lekkere gerechten?
Op zoek naar meer lekkere en koolhydraatarme gerechten? Bekijk deze Koolhydraatarme Tikka Masala eens. Met als nagerecht een Koolhydraatarme Tiramisu. Lekker voor het hele gezin!