Koolhydraatarm pindakaasbrood zonder meel

pindakaasbrood

Oké ik heb mijn nieuwe favoriete ontbijt, lunch en tussendoortje gevonden! Koolhydraatarm pindakaasbrood zonder meel is de bom! Heerlijk smeuïg, eiwitrijk en zo vullend dat je met één (dikke) plak al vol zit!

Is pindakaas gezond?

Volgens het Voedingscentrum past ongezoete pindakaas binnen de Schijf van Vijf. Das goed nieuws want dit pindakaasbrood wil je elke dag wel op het menu zetten! Het eten van ongezouten noten waaronder pinda’s verlaagt het LDL-cholesterol en verkleint de kans op hartziekten. Dit komt omdat noten veel onverzadigde vetten bevat. Deze vetten zijn goed voor je gezondheid!

Wist je dat Nederland het enige land ter wereld is waar pindakaas geen pindaboter (peanut buter) heet? Dit komt omdat boter in de tijd waarop pindakaas zijn intrede deed in het supermarktschap, een beschermde term was. Alleen roomboter mocht boter heten.

Informatie recept

Wanneer
ontbijt of lunch

Bereidingstijd
45

Porties
10

Aantal gram koolhydraten
6

Ingrediënten – Hoeveelheid

  • 300g ongezoete pindakaas
  • 25g roomboter of kokosolie
  • 4 eieren
  • 100g skyr of Griekse yoghurt
  • 2tl kaneel
  • 1el honing
  • 2.5tl bakpoeder

Koolhydraatarm pindakaasbrood

1- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in of bekleed hem met bakpapier.

2- Smelt de boter of kokosolie in een pannetje. Mix ondertussen de eieren met de skyr of Griekse yoghurt.

3- Voeg pindakaas, kaneel. honing, bakpoeder en gesmolten boter toe aan het eiermengsel.

4- Lepel het beslag in het bakblik en strijk glad. Bak het pindakaasbrood gedurende 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Probeer ook eens ons bananenbrood!