bbq

We hebben nog een heerlijke koude soep voor jullie in petto. Eerder plaatsten we al een verfrissende Spaanse Gazpacho. Vandaag staat er een romige koude komkommersoep op het menu! Tijdens de hete dagen sta je liever niet achter het fornuis. Dit soepje staat zo op tafel en zorgt ervoor dat je je hoofd koel houdt tijdens warme zomerdagen.

Zomerse koude komkommersoep

Dit komkommersoepje is ideaal om mee te nemen naar en zomerse picknick. Door de soep in een thermosfles mee te nemen houd je hem goed koud tot op de plaats van bestemming. Uiteraard kun je de soep ook gewoon als hoofdmaaltijd of als voorgerechtje serveren. De garnaaltjes zorgen voor een dosis proteïne. Bovendien zijn garnalen een bron van jodium. Het mineraal jodium is belangrijk voor een goed functionerende schildklier.

Informatie recept

Wanneer
Diner of lunch

Bereidingstijd
15 minuten

Porties
4

Aantal gram koolhydraten
4

Ingrediënten – Hoeveelheid

2 grote komkommers
2 teentjes knoflook
350g Griekse yoghurt
3el citroensap
1 witte ui
2el verse peterselie (fijngesneden)
2el verse dragon (fijngesneden)
1el verse dille (fijngesneden)
4el extra virgin olijfolie
versgemalen zout en peper

Bereiding verfrissende komkommersoep

1- Doe alle ingrediënten in de blender en maal alles goed fijn.

2- Breng de soep op smaak met zout en peper en giet vervolgens in een grote bak (of zet de pan in de koelkast).

3- De soep mag minstens 8 uur afkoelen. Je kunt hem ook in de avond maken, heel de nacht in de koelkast laten afkoelen en de volgende dag bij de lunch eten!

Eet smakelijk!

Eet je liever warme soep? Maak dan deze wortelsoep met geitenkaas eens!