boerenkool sesam knoflook topping

Wie geniet er niet van een bord dampende boerenkoolstamp met worst? Helaas past dit overheerlijke gerecht nu niet bepaald in een koolhydraatarm dieet. Gelukkig betekent dit niet dat je helemaal niet meer van deze lekkere groente kunt genieten. Deze boerenkoolsoep met spekjes geeft je dat echte boerenkoolstampgevoel zonder daarbij teniet te doen aan je gezonde levensstijl.

Wat heb je nodig voor koolhydraatarme boerenkoolsoep?

  • 400 gram boerenkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram spekreepjes

Hoe maak je koolhydraatarme boerenkoolsoep?

Alvorens daadwerkelijk te gaan koken, is het eerst zaak de bloemkool zo fijn mogelijk te snijden. Ook de ui dient gesnipperd te worden en de knoflooktenen mogen fijngemaakt worden. Verwarm de eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hier in de gesnipperde ui en bak de knoflooktenen kort aan. Voeg vervolgens de boerenkool toe en vermeng het geheel na een paar minuten met de groentebouillon. Laat het mengsel zeker 15 minuten koken waarbij je regelmatig de soep goed doorroert. Terwijl de soep staat te sudderen, bak je in een aparte pan de spekreepjes flink door. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde substantie en meng de spekreepjes erdoor.

Serveertip

Houd je gewoon niet zo van spek? Dan kun je de soep toch een extra bite geven door wat kaas door de soep heen te roeren. Daarbij kun je denken aan geraspte, jonge kaas of bijvoorbeeld aan geitenkaas. Toch liever een echt romige soep? Vermeng de soep dan met een flinke scheut slagroom.

Geef een antwoord