HomeKoolhydraatarme receptenKoolhydraatarm ontbijtKoolhydraatarme pannenkoekjes met banaan

Koolhydraatarme pannenkoekjes met banaan

Pannenkoeken passen meestal niet in een koolhydraatarm dieet. Maar er zijn gelukkig uitzonderingen! Dat is fantastisch nieuws voor al die pancake addicts! Het wordt echter nog beter: voor onderstaand recept heb je slechts TWEE ingrediënten nodig. Ja echt! Twee! Het enige dat je in huis hoeft te halen zijn eieren en banaan. Boter heb ik niet meegeteld want ik ga er vanuit dat iedereen dat wel in de koelkast heeft liggen 🙂 Ga jij morgen met Moederdag deze heerlijke koolhydraatarme pannenkoekjes maken?

Koolhydraatarme bananen pannenkoekjes

Deze heerlijke pannenkoekjes zijn ideaal voor Moederdag! Alle moeders die een koolhydraatarm dieet volgen worden blij van dit heerlijke ontbijtje. Bovendien zijn ze zo simpel te maken dat (iets oudere) kindjes dat misschien wel helemaal zelf kunnen. Je kunt bij de pannenkoekjes fruit, jam, slagroom of kwark serveren. Kies gewoon iets uit dat je lekker vindt of wat binnen jouw dieet past.

Als je banaan te koolhydraatrijk vind of als je een keto dieet volgt, dan kun je deze keto pannenkoekjes van amandelmeel proberen!

Informatie recept

Wanneer
Ontbijt

Bereidingstijd
20 minuten

Porties
12 kleine pannenkoekjes (voor 4 personen)

Aantal gram koolhydraten
15

Ingrediënten – Hoeveelheid

2 grote bananen
4 eieren
boter
kaneel (optioneel)
blauwe bessen (optioneel)

Bereiding bananen pannenkoekjes

1- Prak de banaan fijn en breek de eieren boven een aparte kom. Klop de eitjes en voeg ze daarna toe aan de banaan. Mix goed door.

2- Smelt een klontje boter in de koekenpan. Doe eventueel een theelepeltje kaneel door het beslag.

3- Als de boter is gesmolten, giet je een klein beetje beslag in de pan. Bak elke kant zo’n anderhalve minuut. Herhaal tot het beslag op is.

4- Gebakken pannenkoeken houd je warm boven een pan heet water. Leg hiervoor een vuurvast bord op een pan en laat het water heel zachtjes koken.

6- Serveer de pannenkoekjes met room en bessen. Of voor de kinders met honing en kokosrasp 🙂

Eet smakelijk!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair