Het duurt nog een paar weken maar het Sinterklaasfeest komt al dichterbij. December is een maand waarbij een hoop lekkernijen gegeten worden. Maar lekker hoeft niet altijd ongezond te zijn. Hieronder lees je een recept om koolhydraatarme chocolade kruidnoten te maken. Natuurlijk bevatten ze altijd een aantal koolhydraten. Maar toch aanzienlijk minder dan in een normale zak kruidnoten. Op zoek naar meer lekkere recepten voor Sinterklaas? Bekijk deze koolhydraatarme speculaas cake eens.

  • Tussendoortje
  • Recept voor circa 64 kruidnoten
  • Bereidingstijd ongeveer 30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel zoetstof
  • 2 eetlepels koek of speculaaskruiden
  • 1 eetlepel amandelmelk
  • 1 eiwit van groot ei
  • 50 gram pure chocolade

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de amandelmeel, zoetstof en koekruiden. Smelt de roomboter op laag vuur tot het vloeibaar is geworden. Laat deze vervolgens even afkoelen.

Stap 2

Voeg de afgekoelde roomboter en de amandelmelk toe aan het eerder gemengde mengsel. Split het ei doormidden en voeg het eiwit toe aan de kom en meng dit vervolgens ook nog goed door elkaar tot het een kneedbaar beslag is geworden.

Stap 3

Maak van het deeg ongeveer 64 kleine kruidnootjes. En leg deze op het bakpapier. Bak ze zo’n 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de kruitnoten goed in de gaten. Omdat ze zo klein zijn kunnen ze snel verbranden. Als ze net uit de oven komen, zijn ze nog zacht van structuur. Laat ze even afkoelen voor het knapperige effect. Zo heb je binnen no-time je eigen lekkere en koolhydraat arme kruidnoten op tafel staan. En het mooie is dat ze maar 0,2 koolhydraten per kruidnoot bevatten.

Stap 4

Verwarm de pure chocolade eau bain marie tot een egale massa. Dip vervolgens de kruidnoten in de chocolade. Door ze op een lepeltje te leggen kun je ze helemaal omhullen met chocola. Leg ze daarna op een plaat bedekt met bakpapier. Zo heb je binnen no-time je eigen lekkere en koolhydraat arme kruidnoten op tafel staan. En het mooie is dat ze maar 0,2 koolhydraten per kruidnoot bevatten. Vind je pure chocolade niet zo lekker? verwarm dan eerst een klein beetje melk en voeg hier de pure chocolade aan toe tot het mengsel dik genoeg is. Zo krijg je een minder overheersende chocolade smaak.

Variatie tip

Wil je iets extra’s toevoegen aan je kruidnoten? besprenkel ze dan met wat amandelschaafsel of wat gemalen noten!

Geef een antwoord