HomeKoolhydraatarme receptenKoolhydraatarm dinerKoolhydraatarme varkenscarbonades met broccoli

Koolhydraatarme varkenscarbonades met broccoli

Onlangs, toen we probeerden te beslissen wat we voor het avondeten zou maken waarbij we niet boven het fornuis hoefden te staan, kwam ik in gedachten voor one pan meals gerechten. Met een druk leven, moet het avondeten gemakkelijk zijn.

Met eenpansgerechten hoef je niet veel vuil te wassen, wat een fantastisch pluspunt is. We brengen genoeg tijd door in de keuken en geven er de voorkeur aan dat onze minst favoriete onderdeel van het avondeten, opruimen, zo pijnloos mogelijk verloopt.

Hoewel we van varkensvlees kunnen genieten , hebben we gewoon niet veel recepten voor low carb varkensvlees gepost. Met dat in gedachten begonnen we te werken aan een nieuw koolhydraatarm ovengebakken karbonade-recept voor één pan met de boodschappen die we in onze koelkast hadden.

We namen een pak varkenskarbonades zonder been en verse broccoli en begon ingrediënten bij elkaar te gooien om deze malse koolhydraatarme karbonades en broccolimaaltijd te maken. We waren heel blij met het resultaat en iedereen vond het geweldig.

Welk gedeelte van het varkensvlees kunnen we voor dit recept gebruiken?
In het midden gesneden dunne karbonades en karbonades met lendenen zijn beide goed geschikt voor bakken in de oven.

Door de karbonades de eerste minuten van het bakken af te dekken, creëer je stoom waardoor ze malser worden. Verwijder vervolgens, later in het kookproces, de folie zodat de in de oven gebakken karbonades bruin kunnen worden. Zorg ervoor dat u altijd begint met een voorverwarmde oven om gelijkmatig te kunnen bakken.

Informatie recept

Wanneer
Diner

Bereidingstijd
35 minuten

Portie
4 porties

Aantal gram koolhydraten
9 gr per portie

Wat heb je nodig voor de “Koolhydraatarm varkenskarbonades met broccoli”?

Ingrediënten – Hoeveelheid

 • in het midden gesneden dunne varkenskoteletten zonder been – 8
 • verse broccoli, gehakt – 4 kopjes
 • olijfolie – 2 eetlepels
 • boter- 1 eetlepel
 • Parmezaanse kaas, geraspt – 1/2 kopje
 • mozzarellakaas, geraspt – 3/4 kop
 • knoflook, gehakt – 6 teentjes
 • peterselie – 1 eetlepel
 • tijm -3/4 theelepel
 • roze zout (of gewoon zout) – 1/2 theelepel
 • peper – 1/4 theelepel
 • peterselie (voor het bijvullen van varkenskarbonades nadat ze gebakken zijn) – 1 theelepel

Hoe maak je de “Koolhydraatarm varkenskarbonades met broccoli”?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

2. Wash and chop fresh broccoli then pat dry.

3. Bedek de bakplaat (bakplaatformaat) met bakpapier of vet.

4. Combineer in een kom gesmolten boter, olijfolie, parmezaanse kaas en kruiden (behalve de tweede peterselie die onder aan de ingrediëntenlijst staat en die is gereser-veerd voor het besprenkelen van karbonades als ze gaar zijn).

5. Leg de karbonades in het midden van de bakplaat.

6. Bestrijk een derde tot de helft van het mengsel van kruiden, olie, boter en Parmezaan-se kaas op de karbonades.

7. Schep het overgebleven kruidenmengsel over de broccoli in een kom en meng tot het gelijkmatig bedekt is.

8. Leg de broccoli rondom de karbonades. De bakvorm ziet er erg vol uit, maar naarmate de karbonades en broccoli bakken, zullen ze kleiner worden. Dek de pan af met aluminiumfolie.

9. Bak 5 minuten, verwijder dan de aluminiumfolie en bak opnieuw 5 minuten.

10. Strooi de mozzarellakaas over de karbonades en draai de broccoli om, zodat beide kanten gelijkmatig bakken en keer terug naar de oven.

11. Blijf 10-12 minuten bakken of tot het gaar is. Ik gebruik een vleesthermometer omdat alle ovens anders bakken. De interne temperatuur moet 60 graden C zijn.

12. Draai de oven om te grillen en verplaats de pan naar de bovenste plank. Rooster 1-2 minuten zodat de mozzarellakaas begint te borrelen en bruin wordt.

Laat de ovendeur op een kier staan tijdens het grillen, omdat het voedsel hierdoor bruin wordt zonder te stomen. Let goed op, want de karbonades en broccoli kunnen snel verbranden.

Let vooral op als u bakpapier gebruikt bij het grillen. Afhankelijk van je oven kunnen de temperaturen voor het braden oplopen tot 550. Meestal hebben we gemerkt dat mijn per-kamentpapier bruin begint te worden tijdens het grillen.

13. Haal uit de oven en laat ovengebakken varkenskarbonades 3 minuten rusten en strooi de resterende 1 theelepel peterselie erover.

14. Genieten!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair