Wentelteefjes zijn de grootste traktatie uit mijn jeugd. We aten ze bij ons thuis elke woensdagmiddag uit school. Ik weet nu pas wat een ware suikkerbommetjes die heerlijke gebakken boterhammen met suiker en kaneel waren! Maar als ik je nu eens vertel dat je ze nog steeds kunt eten. Daar word je toch spontaan blij van! Je kunt de wentelteefjes van koolhydraatarm brood bakken! Het is nu niet de bedoeling dat je er gelijk 6 op je bord stapelt, maar met één of twee van deze koolhydraatarme wentelteefjes niet gelijk je dieet gesaboteerd 🙂
Alles over wentelteefjes
Waar het woord wentelteefjes vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Het zou afkomstig zijn van de term wentel-’t-eventjes. Dit klinkt natuurlijk logisch. Het kan ook zijn dat het woord teef een oude gebaksvorm betreft. Hoe het ook zij, wentelteefjes zijn een ware traktatie. Vroeger werden ze gemaakt met oud (wit)brood en een mengsel van melk, ei, suiker en kaneel. Om het recept koolhydraatarm te houden maken wij de wentelteefjes met koolhydraatarm brood.
Informatie recept
Wanneer
Ontbijt of lunch
Bereidingstijd
15 minuten
Porties
8
Aantal gram koolhydraten
11
Ingrediënten – Hoeveelheid
8 sneden koolhydraatarm brood
2 eieren
500ml volle melk
roomboter om te bakken
kaneel
Bereiding koolhydraatarme wentelteefjes
1- Klop de eieren los met de melk.
2- Verhit een klontje boter in een koekenpan. Terwijl de boter smelt laat je twee boterhammen weken in de melk.
3- Bak het brood aan beide zijden zo’n 2 minuten. Terwijl het brood bakt, week je het volgende portie.
4- Serveer de wentelteefjes met een flinke klont boter en bestrooi met kaneel.
Eet smakelijk!