De Chicken Caesar Salad is een must in het receptenbestand en deze stelt zeker niet teleur!
Bovendien hebben we hem gezonder gemaakt door gedeeltelijk Griekse yoghurt te gebruiken voor de mayonaise en olijfolie in de dressing. Deze salade is perfect smaakvol en heerlijk bevredigend, iedereen zal er dol op zijn!
Maak deze gemakkelijke en gezonde Caesarsalade met kip voor lunch of diner in slechts 30 minuten. Boordevol proteïne, koolhydraatarm, zo heerlijk, en gemaakt met een gezonde zelfgemaakte dressing.
We sloegen de croutons over om deze gezonde caesar-salade met kip koolhydratenarm te maken. In plaats daarvan zit het boordevol kip en gekookte eieren, waardoor het eiwitrijk is! Gezond eten was nog nooit zo goed en gemakkelijk! Deze salade houdt je urenlang vol en is wekelijks je go-to-salade. Gegarneerd met wat vers gekraakte paprika, vers geschaafde parmezaanse kaas en wat vers gesneden bieslook om het die extra smaak te geven! Geweldig!
Traditionele Caesar-salades die je in restaurants krijgt, zijn niet zo gezond. Er gaat veel in de salade waardoor de calorieën zich opstapelen. Van de dressing tot de croutons en kaas, je kunt ze het beste thuis zelf maken. Door de croutons over te slaan, wat gegrilde kip en gekookte eieren toe te voegen, is deze salade rijk aan eiwitten en arm aan koolhydraten. De zelfgemaakte dressing maakt deze salade ook gezonder dan de traditionele salade.
Informatie recept
Wanneer
Lunch/Diner
Bereidingstijd
30 minuten
Portie
4 porties
Aantal gram koolhydraten
15 gr per portie
Wat heb je nodig voor de “koolhydraatarm Caesars kipsalade”?
Ingrediënten – Hoeveelheid
-
- Voor kip:
- olijfolie – 2 eetlepels
- gedroogde oregano – 1 eetlepel
- kosher zout – 1/2 theelepel
- kippenborsten zonder vel, zonder graat – 4
Voor dressing:
-
- gewone Griekse yoghurt – 1 kopje
- sap van een halve citroen
- ansjovisfilets gehakt, optioneel – 1 ons
- dijon mosterd- 1/2 eetlepe
- knoflook poeder – 1/2 theelepel
- uien poeder – 1/2 theelepel
- kosher zout of naar smaak – 1/2 theelepel
- gemalen peper of naar smaak – 1/4 theelepel
Voor salade:
- hardgekookte eieren, geschild en in vieren gedeeld – 4
- romaine of Cos sla in grote stukken gehakt – 1 grote
- avocado ontpit en gehakt – 2 middelgrote
- parmezaanse kaas geschoren of geraspt – 1/4 kopje
- gehakte bieslook om te garneren – 2 eetlepels
Hoe maak je de “koolhydraatarm Caesars kip salade”?
1. Klop olijfolie, oregano en zout in een kleine kom. Doe de kipfilet in een zak met ritssluiting, mix het de voorbereide kruidenmengsel en sluit de zak.
2. Druk de marinade voorzichtig rond de kip om hem met een gelijkmatige laag te dekken. Koel en laat minstens 1 uur marineren (of een nacht als de tijd het toelaat).
3. Mix alle dressingingrediënten in een kom, dek af en zet in de koelkast tot ze klaar zijn voor gebruik.
4. Als de kip klaar is om te koken, haal hem dan uit de koelkast en laat hem ongeveer 15 minuten op het aanrecht staan om op kamertemperatuur te komen.
5. Verhit een grote koekenpan of een grill op middelhoog vuur. Kook de gemarineerde kip 8-10 minuten zonder hem rond te bewegen. Vermijd drukken en porren.
6. Draai de kip na 6-8 minuten om en bak aan de tweede kant goudbruin, ongeveer 4-6 minuten langer.
7. Kook de eieren terwijl de kip kookt. Snijd de sla in grote stukken en snijd de avocado in stukken.
8. Als de kip gaar is, haal je hem uit de pan / grill en leg je hem op een snijplank. Laat het een paar minuten staan, snijd het in plakjes en zet het apart.
9. Schil de eieren, snijd ze in vieren en zet ze apart.
10. Leg voor het samenstellen de gesneden sla en avocado in een grote slakom. Voeg eieren en gesneden kip toe.
11. Sprenkel de bereide dressing over de kip. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en bedek met bieslook.
12. Proef en pas indien nodig het zout en de peper aan.