Brandnetels eten? Ik ben toch niet gek! Wees niet bang prikken doet de brandnetel niet meer als je hem tot een heerlijke brandnetelsoep hebt verwerkt. Brandnetelsoep bevat nauwelijks koolhydraten maar zit wel boordevol gezonde stofjes!
Versgeplukte brandnetelsoep
Brandnetels verdienen een plekje als superfood! Dit (on)kruid zit boordevol mineralen. Het wordt van oudsher ingezet tegen voorjaarsmoeheid, bloedarmoede en verkoudheid. Met de komst van de lente is de brandnetel echt overal te vinden. Dus trek handschoenen aan, neem een emmertje mee, en ga op pad!
Informatie recept
Wanneer
Diner
Bereidingstijd
20 minuten + pluktijd
Porties
4
Aantal gram koolhydraten
4
Ingrediënten – Hoeveelheid
2 kilo jonge brandneteltoppen
1 liter kippenbouillon
100ml slagroom
1ui
2 teentjes knoflook
zout en peper naar smaak
Bereiding brandnetelsoep
1- Was de brandnetels grondig en snij fijn.
4- Maal de soep fijn met een staafmixer. Roer de slagroom er nu doorheen en verwarm nog een minuutje.
5- Serveer in vier mooie kommen en breng op smaak met peper en zout.