Pompoensoep met roze peper

Heb je voor Halloween zoveel pompoenen gekocht dat je geen ideeën meer hebt over wat je ermee kunt doen?

Terwijl je dit leest, heb je waarschijnlijk al een deel van het pompoenvlees gerecycled voor een warme pompoensoep met kruidenkruiden, en waarschijnlijk heb je ook het recept voor pompoenkruidentaart gehaald. Wat dacht je van een kleine verandering?

En wat is een betere inspiratie dan te kijken wat mensen in het buitenland met hun pompoen doen? Leren van wat er in het buitenland wordt gedaan, is vaak een zeer effectieve manier om een draai te geven aan traditionele recepten, of om een revolutie teweeg te brengen (ze houden van dit woord in Frankrijk) uw manier van koken.

In Frankrijk worden kaneel en gember zelden betrokken bij pompoenrecepten! Wat we het meest hebben gezien, is een mix van pompoen- en wortelsoep, gekruid met roze peperkorrels. Het geeft een zeer fijne smaak aan de soep, die alle fijnproevers zal plezieren.

Koolhydraatarme pompoensoep valt niet buiten de mogelijkheden als je een koolhydraatarm of Keto-dieet volgt!

We hebben een recept gemaakt dat nog steeds alle gezondheidsvoordelen bevat zoals van een zelfgekookte pompoen. Daarbij biedt het tegelijkertijd een lager aantal koolhydraten, een win-win, toch ?!

Informatie recept

Wanneer
Lunch/ Diner

Bereidingstijd
50 minuten

Portie
6 porties

Aantal gram koolhydraten
9 gr per portie

Wat heb je nodig voor de “Pompoensoep met roze peper”?

Ingrediënten – Hoeveelheid

  • biologische pompoen, geschild, zonder zaadjes en in blokjes gesneden – 1 kleine
  • biologische wortelen, in blokjes gesneden – 3
  • biologische ui, in blokjes gesneden – 1
  • Olijfolie
  • natriumarme biologische kippenbouillon – 4 kopjes
  • biologische zware slagroom – 1/4 kopje
  • roze peperkorrels, gemalen (bewaar wat heel voor decoratie) – 2 eetlepels

Hoe maak je de “Pompoensoep met roze peper”?

1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem, voeg de groenten en de roze peperkorrels toe. Roer 5 minuten op hoog vuur.

2. Giet de kippenbouillon. Zet het vuur middelhoog, dek af en laat 25 minuten koken. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 25 minuten.

3. Haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een blender tot een gladde massa. Voeg zware slagroom toe en serveer met hele peperkorrels erop.

Geef een antwoord