roerei met groenten

Een lekkere maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vanmorgen stond dit roerei met groenten op het menu. Ik heb het eitje en de groenten gebakken in kokosolie (of kokosvet). De vetten zorgen voor een lange verzadiging zodat ik minstens tot de lunch vooruit kan. Je kunt dit recept ook maken om het vasten te breken als je het ontbijt overslaat.

Gebakken ei maar dan anders

Meestal bak ik een eitje in de roomboter. Maar voor de afwisseling gebruik ik ook olijfolie of kokosvet. Vandaag ben ik dus voor die laatste gegaan. Kokosvet heeft namelijk verschillende gezondheidsvoordelen:

  • Je hebt minder snel een hongergevoel na het nuttigen van kokosolie
  • Het laurinezuur in kokosolie gaat ontstekingen tegen
  • De MCT’s (middellange ketens van vetzuren) in kokosolie geven langdurig energie
  • Kokosolie kan de mond gezond houden als je regelmatig aan oilpulling doet
  • Kokosolie kan helpen buikvet te verminderen

Bovenstaande voordelen zijn vooral van toepassing op het gebruik van extra virgine kokosolie. Koop dus niet de ontgeurde variant. Zoals met alle voedingsmiddelen is de minst bewerkte keuze de gezondste!

Informatie recept

Wanneer
ontbijt of lunch

Bereidingstijd
5 minuten

Porties
1

Aantal gram koolhydraten
2

Ingrediënten – Hoeveelheid

3 eieren
handje spinazie
3 broccoliroosjes (klein gesneden)
1 wortel (klein gesneden)
handje cherrytomaatjes (gehalveerd)
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl kokosolie

Roerei met groenten zo gepiept!

1- Verhit de kokosolie in een koekenpan.

2- Doe alle groenten in de pan en roerbak tot het bijna gaar is en het vocht verdampt.

3- Kluts de eieren en giet bij de groente. Bak nog een paar minuutjes tot het ei is gestold

4- Breng op smaak met de kruiden, zout en peper. Eet smakelijk!

Liever echt vlees op tafel? Maak dan dit recept voor grootmoeders stoofvlees eens!