De originele chicken masala oftewel kip masala in het Nederlands vergt best wat voorbereiding én heel veel ingrediënten. Het is een fantastisch goed idee om het échte recept een keertje in het weekend te maken. Maar voor de drukke doordeweekse dagen heb ik het recept iets versimpeld. Dit maakt het gerecht echter niet minder lekker. Ik wed dat iedereen zal smullen van deze simpele masala kip!
Zelfgemaakte currypasta
Een zelfgemaakte currypasta is zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt. Vers en zonder conserveringsmiddelen smaakt nou eenmaal beter. Mocht je geen tijd hebben om zelf aan de slag te gaan met een foodprocessor of een vijzel, schroom dan niet om een kant-en-klare variant bij de toko aan te schaffen.
Informatie recept
Wanneer
diner
Bereidingstijd
15 minuten
Porties
6
Aantal gram koolhydraten
4
Ingrediënten – Hoeveelheid
1 kilo ongepelde garnalen
125g suikervrije mayo
1tl Old Bay Seasoning (te verkrijgen bij de Toko)
2tl witte wijn azijn
halve tl Worcestershire saus
100g heel fijngesneden bleekselderij
50g heel fijngesneden lente-uitjes
peper en zout naar smaak
Bereiding Klassieke garnalensalade
1- Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de garnalen maximaal 2 minuten. Laat uitlekken in een vergiet en pel de garnalen.
2- Klop in een grote kom alle andere ingrediënten door elkaar heen. Roer als laatste de gepelde garnalen door de saus en zet het geheel tot gebruik in de koelkast.
Als je liever reeds gepelde garnalen gebruikt dan heb je ongeveer de helft van de aangegeven hoeveelheid nodig.
Garnalen in de aanbieding? Maak dan dit recept voor garnalen in romige saus eens!