Bloemkoolsoep met kerrie voor een koude winteravond

Soep is een geschikte keuze op dagen waarop je het liefst niet te lang in de keuken wilt staan. Met deze bloemkoolsoep met kerrie ben je niet alleen erg verantwoord bezig, je maakt ook nog eens diepe indruk op je gasten. Een aantal flinke scheppen soep zorgen ervoor dat je de rest van de avond verzadigd bent.

Ingrediënten bloemkoolsoep

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 4 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • 100 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel koriander

Bereiding bloemkoolsoep

Een kleine tip voordat je begint met koken: snij allereerst alle ingrediënten goed fijn. Snipper de ui, snijd de knoflooktenen fijn en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Het is even wat voorwerk maar de soep is vervolgens sneller klaar.

Als je klaar bent met het snijwerk kan de pan op het vuur. Verwarm in een pan met dikke bodem een kleine scheut olijfolie en fruit hierin de knoflook. Vervolgens mogen het kerriepoeder en de bloemkool erbij, die je nog circa 5 tot 6 minuten mee laat bakken. Wanneer de bloemkool zacht is geworden mogen de kookroom, het water en de groentebouillonblokjes bij het mengsel gevoegd worden. Kook het geheel in 10 minuten gaar en pureer het mengsel vervolgens met een staafmixer fijn.

Weetje over kerriepoeder

Kerriepoeder is een veelgebruikt specerijenmengsel in de keuken. Maar wist je dat de van oorsprong Indiase kruidenmix veel gezondheidsvoordelen bevat? Kerriepoeder bevat namelijk ontstekingsremmende stofjes. Zo bevat kurkuma (dat de gele kleur geeft aan kerrie) curcumine. Dit stofje gaat ontstekingsreacties in je lichaam tegen. Capsaïcine wat je in chillipeper tegenkomt doet dit ook. Lekker én gezond dus!

Serveertips

Wat nog rest is en prachtig opgemaakt bord, zodat je gasten nog meer van je kookkunsten kunnen genieten. Kies voor mooie, diepe soepborden die goed afsteken tegen de gelige kleur van de soep. Strooi net voor het serveren wat koriander over de soep en klaar is kees!

Geef een antwoord