Smoothiebowl met blauwe bessen

Op Insta vind je de meest prachtige foto’s van smoothiebowls. De één nog creatiever en mooier uitgedost met allerlei lekkers dan de ander. Nu moet ik bekennen dat ik daar ’s morgens echt geen tijd voor heb. Maar in het weekend wil ik me ook wel eens wagen aan zo’n oogstrelende creatie! Deze keto smoothiebowl met blauwe bessen heeft om te beginnen al een prachtige paarse kleur. Je kleedt hem verder zo mooi aan als dat je zelf wilt. Zo’n bowl zit boordevol gezonde vitaminen, mineralen en andere stofjes. Bovendien word je alleen al blij als je een blik werpt op zo’n vrolijk ontbijt.

Wat strooi je over een smoothiebowl?

Superfoods zoals cacaonibs, hennepzaad, chiazaad en lijnzaad zijn een gezonde toevoeging aan je smoothiebowl. Je kunt al dat lekkers in mooie lijntjes over je smoothie strooien net als op de foto. Het vet uit de zaden en avocado is een fantastische bron van energie voor iedereen die en keto dieet volgt. Kwalitatieve eiwitten haal je uit de volle melk en het eiwitpoeder. Je kunt ook nog andere superfoods toevoegen zoals acaipoeder, kokosvlokken of voor in een groene smoothiebowl: chlorella en spirulina.

Informatie recept

Wanneer
Ontbijt of lunch

Bereidingstijd
10 minuten

Porties
2

Aantal gram koolhydraten
9

Ingrediënten – Hoeveelheid

2 scheppen weipoeder in vanillesmaak
1 avocado
2 flinke handen blauwe bessen (mag uit de diepvries)
400 ml volle melk (of een deel kokosmelk)
decoratie naar smaak en keukenvoorraad 😉

Bereiding keto smoothiebowl

1- Doe alle ingrediënten behalve de decoratie in een blender. Blend helemaal glad. Als je smoothie te dik is kun je hem verdunnen met een beetje water.

2- Versier erop los! Je kunt inspiratie opdoen op Insta of Pinterest. Of laat je creativiteit de vrije loop!

Nog meer lekkere smoothies die kunnen dienen als basis voor je smoothiebowl vind je op ons blog. Bijvoorbeeld deze groene smoothie op basis van kefir en spinazie.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair