Spinaziewraps met kipfilet en kruidenkaas

Wraps zijn de bom! Zo dat is eruit. Alles wat je kunt oprollen smaakt op de één of andere manier beter. Pannenkoeken, tortilla’s, wraps en waarom niet…pizza. Deze spinaziewraps met kipfilet en kruidenkaas zijn naast enorm gezond, uiteraard koolhydraatarm!

Spinaziewraps met kipfilet en kruidenkaas

Spinazie is een plant die behoort tot de amarantenfamilie. Het onbekendere melde en ganzenvoet behoren tot dezelfde familie. Wist je dat de sterke zeemansheld Popeye in het leven is geroepen om de spinazieconsumptie in de Verenigde Staten te stimuleren? Ik ben er niet helemaal zeker van of het heeft geholpen. Maar als kind dacht ik in ieder geval dat ik net zo sterk als Popeye zou worden als ik maar genoeg spinazie zou eten.

Spinazie bevat overigens een redelijke hoeveelheid nitraten. Dit is niet iets om je direct zorgen over te maken. Kleine kinderen en zwangere vrouwen zouden echter niet teveel spinazie (of andere bladgroenten) moeten consumeren.

Informatie recept

Wanneer
ontbijt of lunch

Bereidingstijd
15 minuten

Porties
2

Aantal gram koolhydraten
3 per portie

Ingrediënten – Hoeveelheid

Voor de wraps
6 eieren
150g verse spinazie
olijfolie
peper en zout naar smaak

Vulling
200 gram kipfilet in dunne reepjes
1 tl kerriepoeder
125g kruidenkaas
1 avocado (in plakjes)
peper en zout naar smaak

Bereiding spinaziewraps met kipfilet en kruidenkaas

1- Doe alle ingrediënten voor de wraps in de blender. Mix tot er een mooi groen en glad mengsel is ontstaan.

2- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe. Doe de kipfilet in de pan en strooi het kerriepoeder eroverheen. Bak zo’n 5 minuten tot de kip gaar is.

3- Verwarm ondertussen een tweede koekenpan met een scheutje olijfolie. Verdeel het eimengsel in vier gelijke porties. Bak telkens één spinaziewrap voor zo’n 3 minuutjes.

4- Smeer een eetlepel kruidenkaas op elke spinaziewrap. Verdeel de avocado over de 4 wraps. Beleg ze vervolgens met de gebakken kipfilet. Tot slot rol je de wraps op en zet je ze vast met een prikkertje.

Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze omeletten met zalm en cottagecheese

Geef een antwoord