HomeKoolhydraatarme receptenKoolhydraatarm dinerVegetarische steak van bloemkool

Vegetarische steak van bloemkool

Er hoeft niet elke dag vlees op tafel te staan. Een dagje zonder vlees past prima binnen een koolhydraatarme levensstijl. Hoewel je er goed op moet letten dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, kun je ook als vegetariërs een lowcarb dieet volgen. Deze vegetarische steak van bloemkool is een mooi voorbeeld van een gezonde maaltijd die geen dierenleed berokkent.

Steak van bloemkool?

Misschien is het woord steak niet helemaal goed gekozen. Want een bloemkool heeft natuurlijk niet zoveel te maken met een échte steak. De overeenkomst is dat zowel bloemkool als een steak gegrild worden in een grillpan. De rokerige smaak die ontstaat doet in de verte een beetje denken aan een goed gegrilde steak 🙂 De roerei zorgt voor voldoende eiwit. En de kruiden brengen het geheel op smaak. Ik wed dat je met dit recept steeds vaker het vlees laat staan!

Informatie recept

Wanneer
diner

Bereidingstijd
15 minuten

Porties
4

Aantal gram koolhydraten
4

Ingrediënten – Hoeveelheid

1 kleine bloemkool (in dikke plakken gesneden)
8 eieren
scheutje melk
2 el boter
flinke hand gemengde kruiden
zak spinazie
3 lente-uitjes
peper en zout naar smaak

Bereiding bloemkool steak

1- Smeer de plakken bloemkool in met olie. Dit gaat goed met een kwastje maar met een stukje keukenpapier kun je ze ook prima invetten. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bak de ‘steaks’ aan elke zijde zo’n 5 minuten.

2- Klop ondertussen het ei los met de melk en de kruiden. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Tegelijkertijd met het ei laat je in een andere pan de spinazie slinken. Laat uitlekken.

3- Serveer de bloemkoolsteaks met het roerbakei en de spinazie. Het lente-uitje verdeel je in ringetjes over de vier borden.

Liever echt vlees op tafel? Maak dan dit recept voor grootmoeders stoofvlees eens!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair