Een klassiek gerecht wordt niet zomaar een klassieker. Het moet de tand des tijds doorstaan en (bijna) iedereen moet het lekker vinden. Voor de Italiaanse caprese salade geldt bovenstaande allebei. Het is een simpele maar elegante salade die typisch Italiaans is. Heerlijk voor zwoele zomeravonden. Serveer hem aan je lief of als bijgerecht op de buurtbarbecue. Deze salade doet het altijd goed!
Klassieke caprese salade
Zoals bij alle salades (en eigenlijk bij alle gerechten) is de versheid van de ingrediënten de sleutel tot een geslaagde maaltijd. Voor een caprese salade moet je de allerlekkerste tomaten uitzoeken. Geurig en zongerijpt. Geen waterige kastomaten in elk geval! Naast de tomaten speelt mozzarella de hoofdrol. De lekkerste vind je bij een delicatessenwinkel. Buffelmozzarella is ook een goede optie! Verder heb je nog verse basilicumblaadjes nodig, een goede olijfolie en balsamico. Nogmaals beknibbel niet op de ingrediënten. De salade valt of staat echt met de kwaliteit van alle componenten.
Informatie recept
Wanneer
Lunch of diner
Bereidingstijd
15 minuten
Porties
4
Aantal gram koolhydraten
6
Ingrediënten – Hoeveelheid
Voor de salade
4 grote tomaten (in plakken)
250g mozzarella
handje verse basilicum
2el olijfolie
1el balsamico
peper en zout naar smaak
Bereiding klassieke caprese salade
1- Leg een plakje tomaat op een bord en overlap met een plak mozzarella. Ga zo door totdat je alle tomaten en kaas hebt gebruikt.
2- Stop verse blaadjes basilicum tussen de laagjes tomaat en mozzarella.
3- Giet de olijfolie en balsamico over de salade en breng op smaak met zout en peper.
Als voorgerecht kun je deze heerlijke verse gazpacho maken. Als je ook nog plaats hebt voor een lekker toetje dan kan ik je deze koolhydraatarme lemon bars van harte aanbevelen!