HomeKoolhydraatarme receptenKoolhydraatarm dinerWeek van de salade: Italiaanse caprese salade

Week van de salade: Italiaanse caprese salade

Een klassiek gerecht wordt niet zomaar een klassieker. Het moet de tand des tijds doorstaan en (bijna) iedereen moet het lekker vinden. Voor de Italiaanse caprese salade geldt bovenstaande allebei. Het is een simpele maar elegante salade die typisch Italiaans is. Heerlijk voor zwoele zomeravonden. Serveer hem aan je lief of als bijgerecht op de buurtbarbecue. Deze salade doet het altijd goed!

Klassieke caprese salade

Zoals bij alle salades (en eigenlijk bij alle gerechten) is de versheid van de ingrediënten de sleutel tot een geslaagde maaltijd. Voor een caprese salade moet je de allerlekkerste tomaten uitzoeken. Geurig en zongerijpt. Geen waterige kastomaten in elk geval! Naast de tomaten speelt mozzarella de hoofdrol. De lekkerste vind je bij een delicatessenwinkel. Buffelmozzarella is ook een goede optie! Verder heb je nog verse basilicumblaadjes nodig, een goede olijfolie en balsamico. Nogmaals beknibbel niet op de ingrediënten. De salade valt of staat echt met de kwaliteit van alle componenten.

Informatie recept

Wanneer
Lunch of diner

Bereidingstijd
15 minuten

Porties
4

Aantal gram koolhydraten
6

Ingrediënten – Hoeveelheid

Voor de salade
4 grote tomaten (in plakken)
250g mozzarella
handje verse basilicum
2el olijfolie
1el balsamico
peper en zout naar smaak

Bereiding klassieke caprese salade

1- Leg een plakje tomaat op een bord en overlap met een plak mozzarella. Ga zo door totdat je alle tomaten en kaas hebt gebruikt.

2- Stop verse blaadjes basilicum tussen de laagjes tomaat en mozzarella.

3- Giet de olijfolie en balsamico over de salade en breng op smaak met zout en peper.

Als voorgerecht kun je deze heerlijke verse gazpacho maken. Als je ook nog plaats hebt voor een lekker toetje dan kan ik je deze koolhydraatarme lemon bars van harte aanbevelen!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair