gezondere snoepjes

Gezond snoep. Bestaat dat eigenlijk wel? Hoewel het meeste snoepgoed boordevol suiker zit, kun je prima zelf aan de slag om gezondere snoepjes te maken. Beter voor de kinderen en beter voor jezelf! Het enige dat er in deze snoepjes gaat is gepureerd fruit, gelatine en een drupje honing of stevia. Je hebt ook nog een leuke siliconen mal nodig. Die zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende vormpjes. Zelfs met gummybeertjes 🙂

Hoe gezond is gelatine?

Gelatine mag je met recht een superfood noemen! Dit bindende spulletje wordt gemaakt van dierlijk materiaal. Meestal van de huid van runderen en varkens. Dit klinkt misschien niet zo fris maar dat valt reuze mee. Bovendien is het wel zo duurzaam om alles van een dier te gebruiken als we het toch opeten. Gelatine heeft vele voordelen. Ik som er hieronder een aantal voor jullie op:

  • Gelatine draagt bij aan een betere vertering van je voedsel
  • Het stofje helpt bij het helen van een ‘lekkende’ darm door een beschermend laagje aan te brengen
  • Rimpels worden verminderd door een dagelijkse portie gelatine
  • Het immuunsysteem wordt door gelatine ondersteunt
  • Gelatine werkt verzadigend: dus minder trek!
  • Het aminozuur glycine uit gelatine helpt de lever bij een goede ontgifting

Informatie recept

Wanneer
Tussendoor

Bereidingstijd
5 minuten + wachtijd

Porties
afhankelijk van mal

Aantal gram koolhydraten
3

Ingrediënten – Hoeveelheid

250g gepureerd fruit
3 blaadjes gelatine
siliconen mal
vershoudfolie of bijenwasdoek
1tl arrowrootpoeder

Bereiding gezondere snoepjes

1- Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm ondertussen de fruitpuree in een steelpannetje.

2- Knijp de gelatineblaadjes uit in de fruitpuree en roer goed door. Proef en voeg eventueel een drupje honing of stevia toe.

3- Pak nu de siliconenmal en vul voorzichtig de vormpjes met fruitpuree. Dit kan goed met een klein spuitje. Bedek hierna de mal met vershoudfolie of een bijenwasdoek en zet in de koelkast. Na ongeveer 3 uur kun je de snoepjes uit de mal halen.

4- Om plakken te voorkomen rol je ze door een theelepel arrowrootpoeder. De snoepjes zijn in een afgesloten bakje tot drie weken houdbaar.

Op ons blog hebben we tal van heerlijke suikervrije tussendoortjes staan. Probeer ook eens deze suikervrije fudge met pindakaas!