Koolhydraatarme spaghetti

Say whut! Spaghetti maken van een pompoen? Ja echt! Ik leer je vandaag hoe je koolhydraatarme spaghetti maakt van een pompoen. In slechts 3 stappen zet jij vanavond een heerlijk bord dampende koolhydraatarme spaghetti op tafel.

Koolhydraatarme spaghetti

Als er één ding is dat ik mis uit de koolhydraatRIJKE keuken dan is het wel pasta. Ik was (en ben) er dol op. Gelukkig zijn er steeds meer koolhydraatarme initiatieven. Zo is courgetti een prachtige (en gezonde) vervanger voor de koolhydraatrijke variant van spaghetti. Nieuw in het lijstje van low carb vervangers is pompoen spaghetti. Hieronder lees je in 3 stappen hoe je een pompoen omtovert in spaghetti!

  1. Allereerst moet je een tripje naar de winkel maken. Koop een spaghetti pompoen en neem hem mee naar huis. Zet de oven alvast aan op 200 graden.
  2. Snij de pompoen in de lengte doormidden. Prik een paar gaatjes in de schil, bestrijk met olijfolie en leg hem met de snijhelft op de bakplaat. Bak zo’n 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de pompoen uit de oven en trek het vruchtvlees los met behulp van twee vorken.

Informatie recept

Wanneer
lunch en diner

Bereidingstijd
40

Porties
2

Aantal gram koolhydraten
6

Ingrediënten – Hoeveelheid

  • 1 spaghettipompoen
  • 1tl olijfolie
  • je favoriete pastasaus

Koolhydraatarme spaghetti

1- Bereid de pompoen zoals hierboven beschreven.

2- Verwarm ondertussen je favoriete pastasaus (met of zonder vlees).

3- Schep de pompoenspaghetti op twee borden en giet de saus eroverheen. Maak eventueel af met een handje geraspte kaas!