motivatie

De dieetadviezen en hulpmiddelen vliegen je waarschijnlijk om de oren. Maar wat anderen ook bedenken, op de markt brengen en adviseren: JIJ bent de sleutel tot succes! Lees verder voor extra motivatie voor het nieuwe jaar.

Als je ergens aan zou moeten werken om succesvol af te vallen, dan gaat het om de manier waarop jij tegen dingen aankijkt. De gedachten die jij in je hoofd haalt en de manier waarop jij jezelf motiveert om een andere weg in te slaan, de weg die leidt tot jouw persoonlijke succes.

Dus, hoe vind je motivatie?

En nog belangrijker… hoe houd je motivatie vast?

Waarom doe je dit?

Gewicht verliezen is natuurlijk een goed voornemen, maar om het dit keer wel vol te houden is het belangrijk om voor jezelf te weten waarom je dit wilt. Wil je gewicht verliezen vanwege je gezondheid? Wil je wat kilo’s kwijt omdat je kleding net iets te strak zit of wil je gewoon gezonder leren eten? Welke reden je ook hebt om gewicht te verliezen, is helemaal aan jou. De belangrijkste vraag is dus: waarom doe je dit? Dat geeft je motivatie, ook als je in de verleiding komt.

Doe het samen

Probeer iemand te vinden die ook gewicht wilt verliezen, zo heb je een extra stok achter de deur en is het ineens een stuk gezelliger om meer te bewegen en gezonder te eten.

Wees niet te hard voor jezelf

Misschien wel het allerbelangrijkste: wees niet te streng voor jezelf. Als je een keer de mist in gaat, neem dit jezelf dan niet te veel kwalijk. Proberen te genieten en weer doorgaan. De volgende (of dezelfde) dag pak je het gewoon weer op. Je doet dit voor jezelf en voor niemand anders.

Kun je toch wel wat extra hulp gebruiken?

Wat dacht je van twee coaches?

Wat? Twee coaches? Ja, de eerste coach, dat ben jij! En nu denk je misschien, ik kan mezelf toch niet coachen? Nou en of! Wij hebben al veel mensen geleerd hun eigen coach te worden en kunnen het jou ook leren! De tweede coach is dan ook Afvallen met Nederland’s mental coach Louis Moolenaar. Hij staat je bij in jouw proces naar verandering, die je helpt om af te vallen en op gewicht te blijven. Hij leert jou je eigen coach te worden met zijn motivatieprogramma ‘Blijvend op gewicht.’