Picknicken

Met het mooie weer van de afgelopen dagen beginnen de zomerkriebels al weer op te komen. Je wilt lekker buiten een rondje wandelen en natuurlijk picknicken!

Lekker in de zon een stukje gras opzoeken, kleedje neergooien en ontspannen maar. Hoe zorg je er nou voor dat je dan de juiste hapjes en drankjes meeneemt om toch ook aan je zomerlichaam te denken? Dat kan je doen met de mogelijkheden die ik je geef in het volgende bericht!

Picknicken met lekkere drankjes

Vaak ben je met het mooie weer toe aan iets spannenders dan enkel wat water, maar sapjes bevatten weer zoveel calorieën door de hoeveelheid suiker wat erin zit. De volgende opties kunnen je toch dat spannende geven, zonder de nadelige effecten.

Spa bruisend met fruit
Bereid dit een paar uur van te voren voor zodat de spa bruisend goed de smaak op kan nemen van het fruit. Kies een fruitsoort die je lekker vindt zoals citroen, sinaasappel of aardbeien. Doe dit samen met wat munt in de fles en zet het samen weer terug in de koelkast. Haal het uit de koelkast als je op pad gaat! Je kunt op het laatste moment nog wat bevroren vruchten in de fles doen als ijsklontjes. Behoefte aan wat anders? Je kan eindeloos variëren!

Zomerse smoothie
Dit drankje bevat wel weer wat calorieën, echter kan het je ook wat verzadigen. Af en toe een extraatje op deze manier kan geen kwaad. Neem 100 gram bevroren mango en 200 ml melk en blend dit naar een gladde massa. Is het wat te dik dan kan je nog een beetje water erbij doen of wat suikervrije limonade. Schenk het in een afsluitbare beker en neem het lekker mee!

Lees ook deze blog: Is ontbijten noodzakelijk?

Picknicken met fruitsalades

Als iets je goed kan opfrissen dan is het een fruitsalade. Eenvoudig om te maken en vrij gemakkelijk om mee te nemen. We kunnen allerlei lastige combinaties gaan bedenken, maar kies gewoon een aantal fruitsoorten die jij lekker vindt! Denk ook in alle kleuren van de regenboog, het oog wilt ook wat. Als je fruitsoorten gebruikt die gesneden moeten worden voeg dan wat citrussap van bijvoorbeeld een geperste sinaasappel toe zodat het fruit niet bruin wordt. Sluit de bak goed af, neem wat bekertjes en lepeltjes mee en je bent klaar om te gaan!

Picknicken met wraps

Wraps zijn heel eenvoudig om te maken en nog eenvoudiger om mee te nemen. Rol ze op, stop ze in een zakje of een bakje en je bent klaar om te gaan!

Hartige wrap
Besmeer een wrap met wat light roomkaas en beleg hem daarna met de volgende producten. Neem wat gerookte kip, sla, komkommer en tomaat en leg deze in het midden van de wrap. Je kunt het nog wat spannender maken met wat chili saus. Rol hem op en snij hem in wat kleine stukjes of hou hem heel als je niet wilt delen.

Zoete wrap
Snij een appel in kleine blokjes en doe hem in een bak. Voeg een klein beetje suiker, een flinke schep kaneel, wat rozijnen en een scheutje citroensap toe. Mix alles door elkaar en laat het eventjes staan. Als de appels wat vochtig beginnen te worden schep je het op de wrap en rol je hem op.

Picknicken met pannenkoeken

Een pannenkoek is nou typisch zo’n gerecht waar je direct al blij van wordt. Combineer dit met heerlijk weer en gezelligheid en je dag kan niet meer stuk! Bak wat pannenkoekjes volgens jouw favoriete pannenkoeken recept en laat ze afkoelen. Neem de pannenkoeken en los wat aardbeien in een bakje mee en leg de aardbeien ter plekke op de pannenkoek om dit samen op te eten.

Word succesvol en blijvend slank met het meest complete dieetprogramma van Nederland.

Wil jij meer zomerse ideeën op doen? Als je nu start krijg je het zomerslank eBook gratis!