5 handige apps

Hoe werk jij aan je gezondheid? Je kunt je natuurlijk goed inlezen op internet of in boeken, maar deze bronnen kunnen zich niet aanpassen aan jouw situatie. Het voordeel van apps is dat ze dat wel kunnen. Echter weet je door de grote hoeveelheid apps misschien niet meer waar je moet zoeken. Daarom hebben we een lijst van praktische apps op een rijtje gezet waarmee je zelf aan je gezondheid kunt werken. Makkelijk en efficiënt.


5 praktische apps waarmee je aan je gezondheid kunt werken.

1. Afvallen met Nederland 
De app van Afvallen met Nederland is uiteraard niet te missen in dit overzicht. Met deze app heb je altijd toegang tot je recepten, het forum, de e-books en alle tips en informatie over afvallen.

2. Slimrun
Als Premiumlid krijg je toegang tot alle lessen van Slimrun., het lopen en joggen programma. Hiervoor heb je geen ingewikkelde programma’s of formulieren die je moet invullen. Je zet gewoon je MP3 speler of Smartphone aan en je luistert naar de instructies die worden gegeven in de lessen.

3. Human
30 minuten bewegen per dag is voor iedereen gezond. Dit kan sporten zijn, maar ook gewoon wandelen of traplopen. Weet jij hoeveel minuten je per dag beweegt? Dit is lastig zelf bij te houden en daarin biedt Human de oplossing. Deze app wordt actief wanneer je langer dan een minuut beweegt en houdt elke dag bij hoeveel minuten dit zijn. Zo krijg je een goed inzicht in je dagelijks beweging!

4. SmokeFree
Stoppen met roken is voor de meeste rokers ontzettend lastig. Deze SmokeFree app kan je daarbij helpen. De app laat namelijk op een overzichtelijke manier zien hoeveel geld je al hebt bespaard en hoe je gezondheid is verbeterd. SmokeFree geeft zelfs aan hoe lang je al gestopt bent en hoeveel levensduur je terug hebt gewonnen. Deze overzichten motiveren veel meer dan alleen wat trucjes om te stoppen met roken. Als je ziet hoeveel levensduur je terug wint, is de kans dat je nooit meer begint heel groot.

5. Fit Brains Trainer
Bij een fit lichaam hoort ook een fit stel hersenen. Als je jezelf in je hoofd goed voelt, dan is dit namelijk ook positief voor je fysieke gezondheid. Fit Brain Trainer helpt je om je hersenen te stimuleren en te trainen op de volgende gebieden: geheugen, snelheid van denken, concentratie, probleemoplossing, taal en visuele ruimtelijkheid. Je kunt een focusgebied kiezen en scores vergelijken met anderen.

Deze apps maken het voor iedereen mogelijk om te werken aan een gezondere levensstijl. Ze zijn makkelijk in gebruik en bieden concrete informatie en oplossingen, aangepast aan jouw gezondheidssituatie.