HomeInformatieBbq tips voor de zomerdagen

Bbq tips voor de zomerdagen

Met het mooie weer van de afgelopen dagen in ons achterhoofd komen de ideeën voor een zomerse barbecue alweer boven. Tijd om de bbq weer uit de schuur te halen of het doek ervan af te trekken zodat je hem alvast klaar kunt maken voor gebruik.

In deze blog leggen we je uit hoe je de barbecue op een goede manier gebruikt zodat jij veilig en verantwoord kunt barbecuen zonder je zomerlichaam te verpesten!

Maak de bbq schoon!

Vooral in het geval van veilig eten, maar ook voor de smaak, is het belangrijk om voor de eerste barbecue van het jaar de barbecue goed schoon te maken. Vaak zit er nog roet, stof en vet op het rooster. Controleer ook de rest van de barbecue of er geen roest of schimmel op zit. Het schoonmaken van het rooster doe je door hem te verhitten boven de kolen en schoon te borstelen met een staalborstel. Wrijf hem daarna na met wat keukenpapier met zonnebloemolie, dit zorgt ook voor een anti-aanbaklaag.

Lees ook deze blog: Picknicken, maar dan verantwoord!

Hoe zorg je voor lekker en goed gaar vlees?

Zorg ten eerste dat de bbq op tijd aangestoken wordt. De kolen moeten goed opwarmen. Wanneer je kolen goed warm zijn is het tijd om het vlees op te rooster te leggen. Leg niet al het vlees in een keer op de bbq, dit is niet goed voor het vlees en je geniet er minder van omdat je sneller moet eten. Draai het vlees ook niet te snel om. Laat het een paar minuten liggen en draai het dan pas om. Controleer altijd eerst goed of het vlees gaar is voordat je het eet. Je kunt hiervoor ook een kernthermometer aanschaffen. Zorg er altijd voor dat het vlees niet aanbrandt, verbrande producten bevatten namelijk schadelijke stoffen.

Verantwoorde barbecue

Vaak denken mensen dat je niet kunt barbecueën wanneer je aan het afvallen bent of op je voeding let. Echter hoeft barbecueën niet te betekenen dat je aan het eind van de avond een paar kilo zwaarder bent geworden. Gelukkig is dit überhaupt niet mogelijk in één avond, maar het kan ook verantwoord! Denk bijvoorbeeld is verder dan alleen vlees. Je kunt bijvoorbeeld spiesjes maken met kip, ui en paprika, courgette grillen met peper en zout of een aardappel poffen in de hete kolen. Probeer ook te letten op de bijgerechten die je serveert. Veel stokbrood, vette salades en toastjes zorgen ervoor dat je minder geniet van de producten waar je moeite voor doet en het zijn overbodige extra’s.

Word succesvol en blijvend slank met het meest complete dieetprogramma van Nederland.

Meer tips van bbq-kenners? Zie Nu.nl!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair