HomeGezondheidKies jij gezond?

Kies jij gezond?

Het Voedingscentrum heeft een nieuwe app ontwikkeld, namelijk ‘kies ik gezond?’ Met de ‘kies ik gezond?’-app kun je producten scannen, zoeken en met elkaar vergelijken. Wil je een beetje op de lijn letten? Dan is dit natuurlijk een hele handige app!

Wat is er zo handig aan de app?

Met de app kun je de streepjescode van een product scannen, een product opzoeken door een productnaam in te voeren of een product opzoeken in de productcategorieën. Hiermee krijg je in een handomdraai de voedingswaarden en ingrediënten te zien. Daarnaast kun je (maximaal 3) producten met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld de hoeveelheid suiker, zout of vet in elk product. Je kunt ook in een oogopslag zien of de producten in de schijf van vijf staan. Past het product er niet in? Dan geeft de app gezondere alternatieven aan, een link naar een ander recept of handige tips.

In de schijf van vijf staan producten die – volgens wetenschappelijk onderzoek – helpen om chronische ziekten te voorkomen en je voorzien in de voedingsstoffen die je nodig hebt! Producten staan er niet in als ze te veel zout, te veel suiker, te veel transvet, te veel verzadigd vet of te weinig vezels bevatten.

Wij vinden de app erg handig! En jij?

#gewoondoen

Bron: Voedingscentrum
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair