voedingstrends

2019 staat alweer voor de deur en zo ook een heel scala aan voedingstrends! Ben jij benieuwd naar de trends die jij volgend jaar terug gaat zien? Wij hebben de leukste en interessantste voor je klaargezet.

Voedingstrends 2019

De vega en vegan snack

Plantaardig eten is in 2018 al heel erg ter sprake geweest, je zou dus denken dat dit niets nieuws is. Maar de personen die plantaardig eten krijgen steeds meer behoefte naar intensere smaken en de personen die vlees heel erg lekker vinden zoeken nog wel die smaak als ze even geen vlees willen eten. Hier zullen vaak paddenstoelen gebruikt voor gaan worden.

Alternatieven

Wanneer je denkt aan alternatieven kan je veel kanten op. Denk aan de pizzabodem van broccoli, de pasta gemaakt van peulvruchten en Courgetti. Dit zijn allemaal alternatieven om minder calorieën binnen te krijgen. Maar je kan ook alternatieven maken voor verschillende dieetwensen zoals allergieën of plantaardig voedingspatroon. Zo heb je bijvoorbeeld volledig plantaardig ijs of koekjes zonder ei.
Misschien vind je dit artikel over vleesvervangers ook interessant!

Insecten

Ja, misschien moeten wij er dan toch maar aan gaan geloven. Insecten gebruiken als eiwitbron is makkelijk en goed voor het milieu. Insecten worden al steeds meer gebruikt en er is zelfs een heuse insectenboerderij gebouwd. Van insecten kan bijvoorbeeld poeder gemaakt worden om drankjes en maaltijden te verrijken.

Gefermenteerd

De afgelopen jaren is de interesse naar gefermenteerd eten al een beetje gegroeid. De verwachting is dat de interesse nog veel meer gaat groeien. Het idee van gefermenteerd voedsel is om zo min mogelijk bewerkt voedsel te consumeren en de probiotica te verhogen om het immuunsysteem te verbeteren.

Weg met de plastic verpakkingen

Het milieu is een grote factor als het gaat om de nieuwe voedingstrends. Eco-bewuste verpakkingen kunnen dus niet weggelaten worden. Er gaat heel veel gedaan worden aan alle slechte plastic verpakkingen. Veel winkels hebben voor sommige producten bijvoorbeeld ook al verpakkingsloze opties en er zijn ook al no waste winkels waarbij niets verpakt is.

 

Welke trend ga jij proberen in het nieuwe jaar?
Kijk hier voor meer voedingstrends in 2019