Zalmfilet met aardappelpuree en sperziebonen

Benodigdheden:

  • 1 eetlepel vloeibare margarine of olie
  • +/- 100-125 gram zalmfilet
  • 200 gram sperziebonen
  • 4 kleine aardappels
  • scheutje melk
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiding:

  • Zet water op en kook de aardappels +/- 20 minuten als het water kookt.
  • Bestrooi de zalm met peper en wat zout.
  • Verhit de margarine in een koekenpan en bak de zalm +/- 15 minuten (halverwege omkeren).
  • Kook ondertussen water voor de sperziebonen en als het water kookt de sperziebonen in +/- 10 minuten koken.
  • Giet de aardappels af stamp ze fijn en voeg een scheutje melk toe en eventueel een snufje peper en zout.
  • Serveer de aardappelpuree met de zalm en sperziebonen.

Totaal: 480 kcal, 34 gram koolhydraten, 37 gram eiwit, 18 gram vet