eiwitshakes

Eiwitshakes worden alleen gebruikt door sporters toch? Fout! Eiwitshakes komen in verschillende vormen en maten en je kan ze ook goed in je eetpatroon gebruiken als je geen fanatieke sporter bent. Wil je meer weten hierover? Hier lees je wat het is, wat het doet en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat zijn eiwitshakes precies?

Eiwitshakes zijn vaak poeders, deze poeders meng je met melk of water. Deze poeders bevatten, zoals de naam het al verraad, voornamelijk eiwitten. Ze worden als aanvulling op voeding gezien en ze zijn niet bedoeld om je volledige dagvoeding te vervangen.

 

En als je niet fanatiek sport?

Je valt makkelijker af door het gebruik van eiwitten al dan niet in combinatie met koolhydraatarme voeding. Eiwitten geven je een vol gevoel en zorgen dus voor minder verlies van je spiermassa tijdens het afvallen. Dit is cruciaal omdat de spieren juist grote energieverbruikers zijn in het lichaam. Dit is ook de reden waarom mannen vaak makkelijker afvallen dan vrouwen. Mannen hebben simpelweg een grotere spiermassa dan vrouwen.
Daarom heb je bij het afvallen ook baat bij extra eiwitten.
Natuurlijk kan je eiwitten ook via je normale voeding binnen krijgen maar je kan er ook voor kiezen om makkelijk af en toe een eiwitshake te gebruiken.

 

Oppassen

Er kleven helaas ook een aantal misvattingen aan eiwitshakes. Een van deze misvattingen is dat je onbeperkt de shakes kan drinken. De meeste eiwitshakes bevatten ongeveer 120 calorieën per shake. Dit valt natuurlijk mee, maar als je het bovenop je normale voeding neemt kan je een teveel aan calorieën binnen krijgen waardoor je uiteindelijk niet afvalt.
Sommige mensen denken dat je als je af wilt vallen, het beste al je maaltijden kan vervangen met eiwitshakes. Dit zorgt natuurlijk voor ernstige tekorten aan voedingsstoffen en is ook zeker niet aan te raden. Wat je wel kan doen is, om in plaats van één van je tussendoortjes, je ontbijt of je lunch een eiwitshake te nemen. Zo krijg je extra eiwitten binnen zonder overbodige calorieën.

 

Wil jij ook aan de eiwitshakes? Koop ze als Premium member nu met 20% korting in de shop!