Zomerdagen

Je hebt keihard gewerkt om je lijf klaar te stomen voor de zomer. Dan is het eindelijk zo ver, het zomerse weer is gearriveerd. Met deze mooie zomerdagen is het tijd om dagjes weg te gaan en leuke dingen te doen.

Echter, hoe combineer je dit met de juiste voeding, zodat je niet binnen no time weer terug bij af bent? Hoe je kan genieten van de zomer, zonder je schuldig te voelen leer je in deze blog.

Bereid de zomerdagen voor

Bepaal voor jezelf van te voren wat je gaat doen op deze dag. Wil je je complete dag voorbereiden met maaltijden, dan maak je deze van te voren en stop je ze in een koeltasje mee naar het uitje. Wil jij liever kijken hoe de dag verloopt en er met een open blik in gaan? Probeer dan van te voren eiwitrijke en volume producten te eten. Op deze manier voorkom je dat je een tekort aan eiwit krijgt over de dag en door de volume producten raak je snel gevuld zonder dat je veel energie binnenkrijgt en hou je wat ruimte over voor de rest van de dag.

Lees ook: Nutri-Score in gebruik genomen door Albert Heijn

Denk aan de energiebalans

Je wilt natuurlijk zo gezond mogelijk eten, maar dit lukt niet altijd even goed. Onthou dat de energiebalans altijd leidend is. Zolang jij minder energie binnenkrijgt op een dag dan jij verbrandt dan zal je afvallen. Producten zoals een wijntje, borrelnootje of een ijsje zullen misschien wat minder gezond zijn dan wat je normaal gewend bent, maar als je dit in beperkte mate neemt kun je nog steeds die negatieve energiebalans aanhouden.

Rome is niet in één dag gebouwd

Net als rome is jouw lichaam ook niet in één dag gebouwd. Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat een dagje afwijken van je normale structuur niet erg is. Soms moet je gewoon even genieten. Komt er zo’n dag voor dat je vooral bezig bent met genieten en wat minder met je gezondheid, pak dan de volgende dag de draad gewoon weer op. Doe dit zonder schuldgevoel en pak je structuur weer op.

Word succesvol en blijvend slank met het meest complete dieetprogramma van Nederland.

Bekijk de site van het voedingscentrum als jij meer informatie wilt over voeding!